Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Mε εντολή Μπακογιάννη οι προσαγωγές νέων μετά από παρέμβαση στον Αθήνα 9.84:

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Mε εντολή Μπακογιάννη οι προσαγωγές νέων μετά από παρέμβαση στον Αθήνα 9.84:
Ομάδα νέων πραγματοποίησε παρέμβαση στον Δημοτικό Ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 με στόχο να διαβάσει ένα κείμενο για τις βάρβαρες εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων στην Αθήνα, με πιο πρόσφατη στο 5ο σχολείο της Πρασσά, για τις εξορύξεις κλπ
Οι εργαζόμενοι του Ραδιοσταθμού έδωσαν βήμα στους νέους χωρίς να υπάρξει κάποιο ζήτημα.Μάλιστα ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης σχολίασε "ωραία τα λέτε"!
Όταν όμως αποχώρησαν από τον χώρο του Ραδιοσταθμού βρέθηκαν μπροστά σε ομάδα της ΟΠΚΕ που τους καταδίωξε με στόχο την προσαγωγή αρκετών. Η εντολή στην ΕΛΑΣ, σύμφωνα με εργαζόμενους του Ραδιοσταθμού, δόθηκε από το Δήμαρχο Μπακογιάννη.
Οκτώ άτομα συνελήφθησαν, δύο μαθητές,οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενω άλλα έξι άτομα παραπέμπονται με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, η ίδια κατηγορία με την οποία συνελήφθη και ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου στην κατάληψη της Πρασσά. Ωστόσο ενδέχεται η κατηγορία να αφορά δράση "ομάδας".
Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθήνας Μπακογιάννης να καλεί την Αστυνομία στην πρώτη εκδήλωση παρέμβασης νέων ανθρώπων στο Ραδιοσταθμό με στόχο την ενημέρωση πολιτών.
Ο Μπακογιάννης είναι φανερό ότι ευθυγραμμίζεται με την κατασταλτική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ που επιχειρεί να παίξει το χαρτί "νόμου και τάξης" με άφθονο ρατσισμό αλλά και στοχοποίηση των πρακτικών αμφισβήτησης της νεολαίας, με αιχμή την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια.
Όραμα του είναι ένας Ραδιοσταθμός αποστειρωμένος από κριτική για τη κυβέρνηση και τον ίδιο για αυτό ετοιμάζεται να φέρει στρατιά πιστών κονδυλοφόρων με μη ανανέωση συμβάσεων έργου σε προσωπικο.
Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να παύσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας