Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Φωτογραφίες από την εγκληματική εγκατάλειψη προσφυγόπουλων στην κακοκαιρία Παιδιά ενός κατώτερου Θεού στην καρδιά στης Αθήνας σε πλημμυρισμένες σκηνές στον Ελαιώνα

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας






Φωτογραφίες από την εγκληματική εγκατάλειψη προσφυγόπουλων στην κακοκαιρία
Παιδιά ενός κατώτερου Θεού στην καρδιά στης Αθήνας σε πλημμυρισμένες σκηνές στον Ελαιώνα
Χθες με την καταρρακτώδη βροχή, είκοσι οικογένειες προσφύγων με παιδιά και βρέφη, πάλευαν για να μην πνιγούν στην Αγίου Πολυκάρπου. Ανάμεσα τους βρίσκονται άρρωστοι με άσθμα και στο σημείο είναι πάνω από δύο μήνες.
Μόνο από θαύμα δεν έχουν πατηθεί παιδιά από τις νταλίκες των μεταφορικών εταιριών που διέρχονται διαρκώς.
Οι άνθρωποι αυτοί τρέφονται με το περίσσευμα των προσφύγων εντός του Ελαιώνα ενώ στέκονται στην ουρά του συσσιτίου του Δήμου Αθήνας καθημερινά στην οδό Σοφοκλέους.
Καλούμε τον Δήμαρχο Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και το Συμβούλιο Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ και να βρεθεί λύση για την στέγαση αυτών των οικογενειών.
Επιπλέον χρειάζεται να βρεθεί άμεσα ένας χώρος φιλοξενίας προσφύγων και αστέγων διότι τα βράδια η οδός Σταδίου είναι γεμάτη πλέον από ανθρώπους που ξεπαγιάζουν.
Η πολιτική της καταστολής και των εκκενώσεων χώρων φιλοξενίας στέγης στα Εξάρχεια στέλνει άστεγους σε επικίνδυνα σημεία. Δεν μπορεί αυτός ο κόσμος να κρυφτεί κάτω από ένα χαλί σαν ανεπιθύμητα σκουπίδια.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ
ΥΓ. Οι φωτογραφίες είναι του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου

14 Νοεμβρίου