Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Όταν η σύμβουλος του Μπακογιάννη Ινές Λυκούδη μιλούσε στην ρατσιστική σύναξη πριν από το πογκρόμ της Αθήνας


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ανοιχτή επιστολή στον Κώστα Μπακογιάννη:
Όταν η σύμβουλος του Μπακογιάννη Ινές Λυκούδη μιλούσε στην ρατσιστική σύναξη πριν από το πογκρόμ της Αθήνας

Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη, κοινοτική σύμβουλος του Κακλαμάνη το 2010 στο 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθάηνας: "Και να που η Πλατεία Βικτωρίας , με αυτές τις τρεις μικρές κινητοποιήσεις, είναι άδεια σήμερα, είναι καθαρή, μόνο περιστέρια.. Αυτή είναι το ξεκίνημα να καθαρίσει όλη περιοχή”.
Απόσπασμα της ομιλίας της νυν δημοτικής συμβούλου του Κώστα Μπακογιάννη στην ρατσιστική συγκέντρωση στις 12 Μάη 2011, η οποία κατέληξε στο πογκρόμ κατά των μεταναστών, με ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες μετανάστες από επιθέσεις χρυσαυγιτών. Μίλησε μετά τον Κασιδιάρη, με παρόντα τον Παναγιώταρο και όλη την Χρυσή Αυγή που καθοδηγούσε την ρατσιστική σύναξη.
Στο βίντεο ο “παρουσιαστής” αναγγέλλει ότι μόνο δύο κοινοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες, η Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη και ο χρυσαυγίτης Αθανασάκος.
Το ίδιο δίδυμο Αγγελή-Λυκούδη και Αθανασάκος όλως τυχαία ξαναεμφανίζεται στην Πλατεία Βικτώρια σε αποτυχημένη ρατσιστική σύναξη “των καταστηματαρχών” για να διώξουν τους πρόσφυγες που βρέθηκαν στην Πλατεία. Την ίδια περίοδο χιλιάδες Αθηναίοι έτρεχαν και βοηθούσαν τις προσφυγομάνες με τα παιδιά στις γειτονιές και εμπόδισαν τις ρατσιστικές εξορμήσεις των χρυσαυγιτών και των ακροδεξιών.
Σοβαρά, κύριε Μπακογιάννη, επιμένετε να σιωπάτε για την εντεταλμένη σύμβουλο Παιδείας κ.Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη και την επιμονή της να μην δοθούν αίθουσες στο σχολείο των παιδιών της Πακιστανικής κοινότητας;
Οσον αφορά για το τι συνέβη εκείνη την μέρα διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα:

Πογκρόμ κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας
21:29 | 12 Μάιος. 2011

Επικίνδυνο για τους μετανάστες είναι το κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι δέχονται αδιακρίτως επιθέσεις από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Συνολικά 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων οι 13 μετανάστες, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» εξαιτίας των επεισοδίων.
Πορεία μελών ακροδεξιών οργανώσεων, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, σημαδεύτηκε από επεισόδια, με τους μετανάστες να καταδιώκονται και να ξυλοκοπούνται, παρά την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Η πορεία ξεκίνησε από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου - η οποία παραμένει κλειστή μέχρι αυτή την ώρα (23:00) - με κατεύθυνση το δημαρχείο Αθηνών στην πλατεία Κοτζιά, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 μέλη ακροδεξιών, που φορούσαν κράνη και κρατούσαν καδρόνια. Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε ο θάνατος του 44χρονου από αγνώστους την περασμένη Τρίτη.
Η ακροδεξιοί επιτέθηκαν αδιακρίτως κατά αλλοδαπών, τους οποίους κυνήγησαν στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο Αθηνών στην πλατεία Κοτζιά. Συνολικά 48 άτομα προσήχθησαν. Η ένταση συνεχίστηκε και όταν οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης της πορείας τους στην 3ης Σπετεμβρίου, όπου η περιοχή παραμένει επικίνδυνη για τους μετανάστες, καθώς όποιος περνά από το σημείο δέχεται επίθεση από συγκεντρωμένους. Επίθεση δέχτηκαν και δημοσιογράφοι.

Συνολικά 15 τραυματίες, οι 13 από τους οποίους μετανάστες έχουν μεταφερθεί ως το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς». Σύμφωνα με τους γιατρούς φέρουν τραύματα από ξυλοδαρμό, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία για τη ζωή τους. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για αρκετούς Κινέζους που φέρουν τραύματα από μαχαιριές στους γλουτούς. Οι άντρες των ΜΑΤ «συμβουλεύουν» τους αλλοδαπούς να αποφεύγουν να περάσουν από το σημείο της συγκέντρωσης.
Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, από το ΕΚΑΒ, πέντε αλλοδαποί και δύο Έλληνες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Οι περισσότεροι είναι τραυματισμένοι από μαχαίρια ή ρόπαλα.
Ακροδεξιοί επιτέθηκαν και κατά της κατάληψης στη Βίλα Αμαλίας. Οι παρευρισκόμενοι αντιστάθηκαν και κατάφεραν να απωθήσουν τους ακροδεξιούς, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προέβησαν σε προσαγωγές.

 Βίντεο 
https://www.facebook.com/antarsiageitoniesathinas/videos/420143965600237/?__xts__[0]=68.ARD119uv99VBoG67tc84l3H4niNDqoDKnJw21wvOZufXPLP-QhQFzo--IozXpTXeE8LtNcrplHqfYptEzh7zYmciMrVOXlxu0B6pQs2FBeNR40LKk5YiojD72DsasvXZFRGHZlMiN--jsv8Z45xeOn_ZmOMcvEkLpD-d1ohe-zL4_5AbucNQrz0L8L7JuGk-fIEG_Iz-LLTOuqgm4Ojde7YisHLbLIOqjQx44nPPxTlYi6O96OBzpUnuXEX08GLYxAmRt4-k-PDb00iWaiQ-ACvVy72LQGgm-4HOWHRa7-vlFeN_xbcBgMLw0trf0lXBXxsmUCJ9oIwy2y-Yrp6lkbewSoV_AnWx2jKF2Q&__tn__=K-R

 9 Νοεμβρίου