Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Μπακογιάννη, Χρυσοχοίδη, πρυτάνεις, κάτω τα χέρια σας από τις καταλήψεις!

 
 

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μπακογιάννη, Χρυσοχοίδη, πρυτάνεις, κάτω τα χέρια σας από τις καταλήψεις!

Η νέα επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Βανκούβερ από τα ΜΑΤ του Χρυσοχοίδη σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές της ΑΣΟΕΕ και τον Μπακογιάννη έγινε σήμερα το πρωί με ειδοποίηση των ΜΜΕ για να στηθεί το γνωστό κακόγουστο σώου “πάταξης της ανομίας.”
Το εγκαταλελειμμένο κτίριο της ΑΣΟΕΕ ήταν κατειλημμένο από το 2005, όταν επί χρόνια αδιαφορούσαν οι πρυτανικές αρχές για τα αιτήματα στέγασης των φοιτητών.
Είναι απαράδεκτο ο Δήμος της Αθήνας να έχει μετατραπεί σε παράρτημα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην εκστρατεία “νόμου και τάξης”. Αυτές οι επιχειρήσεις καταστολής και ρατσισμού στο κέντρο της πόλης έρχονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κλιμακώνει τις επιθέσεις ενάντια στην εργατική και την νεολαία, με τον Χατζηδάκη να καταργεί την μονιμότητα των εργαζόμενων στην ΔΕΗ και να την ξεπουλάει σε ιδιώτες ενω η υπουργός Παιδείας Κεραμέως προωθεί τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία πετώντας έξω τα φτωχόπαιδα.
Την ώρα που οι δρόμοι της Αθήνας γεμίζουν ξανά άστεγους και οι εξαρτημένοι είναι αφημένοι στη τύχη τους για να πεθάνουν, ο Μπακογιάννης βάζει πλάτη σε αστυνομικά σχέδια καταστολής και μάλιστα συνάπτει μνημόνια συνεργασίας ΕΛΑΣ-Δημοτικής Αστυνομίας.
Ένα μνημόνιο που θα μετατρέψει την Δημοτική Αστυνομία σε μηχανισμό καταστολής και συλλήψεων, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, φτωχών βιοπαλαιστών του δρόμου (μικροπωλητών, χειροτεχνών, ρακοσυλλεκτών, Ρομά πωλητών φρούτων, ακόμα και επαιτών).
Η επιχείρηση “εξευγενισμού” της πόλης συνεχίζεται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού που θέλει την πόλη με πλατείες και πεζοδρόμια κατειλημμένα από τραπεζοκαθίσματα, κτίρια διαθέσιμα για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις τύπου AirBNB, που εκτοπίζουν εργαζόμενους και φοιτητές νοικάρηδες από τις γειτονιές της Αθήνας.
Ο Δήμος της Αθήνας όχι μόνο δε κουνάει το μικρό του δακτυλάκι για την λύση του στεγαστικού ζητήματος που έχει οδηγήσει κόσμο στα παγκάκια και φοιτητές να μην μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αλλά θέλει να πρωτοστατήσει στον “εξευγενισμό” εξυπηρετώντας τα συμφέροντας των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου.
Ας κραυγάζει όσο θέλει ο Μητσοτάκης ότι “έβαλε τέλος στο άσυλο της ανομίας στα ΑΕΙ” και Ο Χρυσοχοίδης ότι θα εξαλείψει τις εστίες ανομίας. Την απάντηση σε αυτήν την αντιδραστική εκστρατεία “νόμου και τάξης” την δίνουν οι φοιτητικές καταλήψεις και οι αγώνες των εργαζόμενων, στα νοσοκομεία, τους Δήμους, τα σχολεία.