Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Αίτημα για παράταση της αναστολής ελέγχων για τους χειροτέχνες στους δρόμους της Αθήνας

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Προς το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας κ.Χρήστο Τεντόμα

Ζητάμε να συζητηθεί στα ΕΗΔ το θέμα: "Παράταση της αναστολής ελέγχων των χειροτεχνών-καλλιτεχνών στο Θησείο, Αδριανού, Κεραμεικού, Λ.Αυδή, Βικτωρίας"
Το δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα 30/9 να δώσει παράταση της αναστολής ελέγχων για τους χειροτέχνες στους δρόμους της Αθήνας
Με τους αγώνες τους, οι χειροτέχνες διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία στους δρόμους των πόλεων χωρίς να καταδιώκονται από την Αστυνομία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε διάταξη νόμου με την οποία αναγκάζονται να κάνουν έναρξη επαγγέλματος(!) οι χειροτέχνες ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει στο ήλιο μοίρα.
Στην Αθήνα, οι κινητοποιήσεις των χειροτεχνών σταμάτησαν την επιχείρηση εκκένωσης στο Θησείο, που διεξαγόταν από κοινού από τα υπουργεία Εμπορίου και ΥΠΠΟ, το Δήμο Αθήνας και την ΕΛΑΣ. Έτσι αναγκάστηκε ο Δήμος Αθήνας να αποχωρήσει από τα κοινά κλιμάκια "ελέγχου των χειροτεχνών" που επιχείρησαν να εξαφανίσουν τους χειροτέχνες από τους χώρους εργασίας.
Υπήρξε παράταση της άσκησης ελέγχων-βλέπε επιχείρηση απομάκρυνσης από την Αποστόλου Παύλου- μέχρι την 29/9/2019.
Διεκδικούμε την παράταση της αναστολής των αστυνομικών ελέγχων και τον πλήρη σεβασμό στο δικαίωμα των χειροτεχνών στην εργασία. Και αυτό όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, όπου αυτές τις μέρες η Αστυνομία τους εκδιώκει. Είναι και αυτή άλλη μία "ανομία" προς πάταξη σύμφωνα με το δόγμα ¨νόμος και τάξη" της ΝΔ, όπως άλλωστε η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στα Εξάρχεια, με τις χυδαίες εκκενώσεις προσφύγων από τις καταλήψεις του κινήματος αλληλεγγύης.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 16/9/2019, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" πρότεινε να δοθεί παράταση. Ο πρόεδρος Χ. Τεντόμας δεσμεύτηκε ότι θα μπει στην επόμενη συνεδρίαση, κάτι που δεν έχει ισχύσει. Το θέμα μπαίνει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Τρίτη 1/10/2019 με την λήξη της ισχύος της προηγούμενης απόφασης!
Ζητάμε να μπει λοιπόν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας την Δευτέρας 30/9/2019 στα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης, το θέμα:" Παράταση της αναστολής ελέγχων των χειροτεχνών-καλλιτεχνών στο Θησείο, Αδριανού, Κεραμεικού, Λ.Αυδή, Βικτωρίας"