Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Δήλωση Π.Κωνσταντίνου: "Να σταματήσει ο Μπακογιάννης την νομιμοποίηση των ρατσιστικών "επιτροπών κατοίκων" Αγ.Παντελεήμονα, Πλ.Βικτώριας, Αγγελοπούλου"

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δήλωση Π.Κωνσταντίνου: "Να σταματήσει ο Μπακογιάννης την νομιμοποίηση των ρατσιστικών "επιτροπών κατοίκων" Αγ.Παντελεήμονα, Πλ.Βικτώριας, Αγγελοπούλου"

Είναι πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της αντιφασιστικής πλειοψηφίας, της πλειοψηφίας που στέκεται με αλληλεγγύη και συμπόνοια για τους πρόσφυγες και ιδιαίτερα τα ασυνόδευτα παιδιά, η παράταξη Μπακογιάννη να νομιμοποιεί τον ρατσιστικό λόγο και την παρουσία στΟ 6 κοινοτικό συμβούλιο των "επιτροπών κατοίκων" που συνεργάστηκαν με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα δολοφονικά πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πλατεία Αττικής το 2008-2013. Την Παρσακευή 29 /11 τους φιλοξενούν στο 6ο κοινοτικό συμβούλιο!
Η παράταξη Μπακογιάννη δεν αποδέχεται να μπει στο δημοτικοί συμβούλιο και να συζητηθεί ψήφισμα που έχουμε καταθέσει για να σταματήσει ο Δήμος Αθήνας να παρέχει διευκολύνσεις στην υπόδικη Χρυσή Αυγή, γραφεία στην οδό Κοτοπούλη 2 και αποσπάσεις δημοτικών υπαλλήλων αλλά τρέχει να δώσει βήμα για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφυγόπουλων στους ακροδεξιούς που συνεργάστηκαν ανοιχτά με τον Παναγιώταρο και την Σκορδέλη!
Καλούμε το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα να υψώσει την φωνή του κατά των επιτροπών των ¨αγανακτισμένων" και να υπερασπίσει ξανά τις γειτονιές μας από τις φωνές μίσους. Οι πρόσφυγες και τα ανήλικα παιδιά είναι καλοδεχούμενα, όχι οι μισαλλόδοξοι ακροδεξιοί που φοράνε το μανδύα του "αγανακτισμένου κατοίκου" που ζητά εθνικά καθαρά γειτονιές.
Είναι ώρα ο Δήμος της Αθήνας να ιδρύσει δομές πρόνοιας για όλους, για κάθε φτωχό και πρόσφυγα. Λεφτά θα βρεθούν αν σταματήσουν οι παράλογες σπατάλες για φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξοπλισμούς και αστυνομικές επιχειρήσεις σκούπα.
ΥΓ. Επισυνάπτω τα κείμενα που κατέθεσαν το 2011 στο δημοτικό συμβούλιο επιδιώκοντας να κλείσουν δεκάδες μαγαζιά μεταναστών με συνυπογραφή με Σκορδέλη και Παναγιώταρο. Το άλλο κείμενο "Ελα γιώργο...που αναφέρει ότι μαζεύτηκαν στο μαγαζί ΠΥΛΕΣ(!) το χρυσαυγίτικο ορμητήριο του Χ.Ρήγα εκείνο τοπ διάστημα(!) απλά δείχνει το πώς οργανώθηκε απο την Χρυσή Αυγή η παρουσία όλων των επιτροπών. Δυο βδομάδες μετα είχαμε το πογκρόμ της Αθήνας με μαχαιρώματα και τραυματισμούς δεκάδων μεταναστών αλλά και με την καταστροφή δεκάδων καταστημάτων, αρκετά απο αυτά στην λίστα των επιτροπών!