Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ, -ΕΣ στην ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11, 4,30 μμ στη συνεδρίαση του 6ου κοινοτικού συμβουλίου (Θήρας 31) STOP ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ» ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

  ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



ΟΛΟΙ, -ΕΣ στην ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11, 4,30 μμ

στη συνεδρίαση του 6ου κοινοτικού συμβουλίου (Θήρας 31)


STOP ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ»

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Την Παρασκευή 29/11 έρχεται για συζήτηση στο συμβούλιο του 6ου κοινοτικού διαμερίσματος, αίτημα «επιτροπών κατοίκων» σχετικά με τη δημιουργία δομής ανήλικων προσφύγων στην Μιχαήλ Βόδα. Η συγκεκριμένη επιτροπή εκφράζει υποκριτικά τάχα την «ανησυχία» της για τις δομές προσφύγων και αναρωτιέται «πόσο ακόμα θα επιβαρυνθεί η περιοχή» από τους ανήλικους πρόσφυγες.

Πρόκειται για μία ανοιχτά ρατσιστική κίνηση που προέρχεται από γνωστούς «αγανακτισμένους» ρατσιστές. Είναι οι ΄διοι που κάνουν πλάτη στην κυβέρνηση για να περάσουν όλα τα μέτρα φτώχειας, οι απολύσεις και οι περικοπές στοχοποιώντας τους πρόσφυγες σαν τους υπεύθυνους για όλα τα δεινά.

Ανάμεσα στα ονόματα που υπογράφουν το κείμενο φιγουράρουν αυτά του Σ. Γιαννάτου και της Θ. Γιαννάτου που (μαζί με την διπλά καταδικασμένη Θ. Σκορδέλη της Χρυσής Αυγής) είχαν αναδειχτεί σε ηγετικές φιγούρες της περιβόητης “επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα” τα προηγούμενα χρόνια. Αυτές οι επιτροπές λειτούργησαν σαν κάλυμμα για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής με πογκρόμ, δολοφονίες και τρομοκρατία στις γειτονιές.

Δεν θα επιστρέψουμε πίσω στο 2011. Στις γειτονιές της Αθήνας δώσαμε την μάχη ενάντια στους νεοναζί που είχαν την κάλυψη της ΕΛΑΣ και ιδιαίτερα του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Στις γειτονιές μας ζούμε δεκαετίες μαζί με μετανάστες και πρόσφυγες, αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση και αυτό που κυριαρχεί είναι η αλληλεγγύη. Διεκδίκησή μας είναι να φτιαχτούν περισσότερες δομές για τον κόσμο που τις έχει ανάγκη, να ανοίξουν οι υπηρεσίες του δήμου, τα σχολεία για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τα παιδιά τους. Οι γειτονιές μας έχουν ανάγκη από παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς, δομές πρόνοιας για τα ανήλικα παιδιά και όχι εκστρατείες μίσους κατά των προσφύγων.


Το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να διώξει τους φασίστες από τις γειτονιές μας και να τους κάτσει στο σκαμνί. Παρά το ρατσιστικό δηλητήριο που σκορπάει καθημερινά η κυβέρνηση της ΝΔ, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι αυτό που δίνει τον τόνο.

Αυτά θα πρέπει να τα θυμηθεί και ο κ. Μπακογιάννης που φαίνεται να «ξεχνάει» τη δράση της επιτροπής του Αγ. Παντελεήμονα, μιας και τίμησε την κ. Γιαννάτου με μια θέση στο συνδυασμό του στις τελευταίες εκλογές ενώ στην προεκλογική του εκστρατεία πήρε τον κ.Γιαννάτο αγκαζέ για περιοδεία στην περιοχή. Ο Γιαννάτος συνυπέγραφε ρατσιστικές διαμαρτυρίες με την Σκορδέλη και τον Παναγιώταρο ενω ήταν παρών σε όλες τις επιθέσεις κατά των αριστερών υποψήφιων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010. Είναι πρόκληση οι συνοδοιπόροι των νεοναζί εγκληματιών να προσπαθούν να ξαναβγούν στην επιφάνεια και να βρίσκουν συμμάχους στη δημοτική αρχή.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας καλεί σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στο 6ο κοινοτικό συμβούλιο διεκδικώντας ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες. Για να μην αφήσουμε τις ρατσιστικές εκστρατείες να διαβρώσουν τις γειτονιές μας, είτε αυτές προέρχονται από την κυβέρνηση είτε από τους δημάρχους είτε από τους «αγανακτισμένους» φίλους τους.

Η Αθήνα είναι πόλη αντιφασιστική, πόλη της αλληλεγγύης. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Διεκδικούμε να μπει τέλος στο ρατσιστικό κυνηγητό, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Λεφτά για τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες και όχι για εξοπλισμούς, φράχτες. Θέλουμε εκπαιδευτικούς στα σχολεία και όχι συνοριοφύλακες.

Καλούμε το 6ο κοινοτικό συμβούλιο να συζητήσει εκτός ημερήσιας διάταξης ψήφισμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης των ρατσιστικών.

Δεν σταματάμε εδώ. Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 3 Δεκέμβρη στις 7,30μμ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α) με θέμα:

« Stop στις επιτροπές αγανακτισμένων. Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες. Οργάνωση 21 Μάρτη, διεθνούς μέρα ενάντια στον ρατσισμό και στον φασισμό».