Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
To Σάββατο 9/11/19 , στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΑ, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έμπρακτης συμπαράστασης , στην οποία έδωσαν το παρών άτομα-υποστηρικτές του χώρου και συλλογικότητες , το «Π», το «Νοσότρος» η «Εργατική Λέσχη Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου», ο «Βοτανικός κήπος», το «Ηχοτρόπιο» το «ΑΝΩ –ΚΑΤΩ» , καθώς και εκπρόσωποι της δημοτικής και τοπικής αρχής εκλεγμένοι και μη, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Βάλια Δημοπούλου, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, η Ντίνα Ρέππα, ο Κώστας Διάκος,η Αυγή Θεοδόση, ο Αλέκος Κρητικός.
Συμφώνησαν όλοι στο ψήφισμα που παρατέθηκε από την ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΑ και είναι το εξής:
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΤΜΟΥ&ΚΑΡΑΒΙΑ
Ψήφισμα
ΣΤΟΧΟΣ:Από 8/4/1989 επιδιώξαμε να λειτουργήσει ο χώρος ως αυτοδιαχειριζόμενο πολυπολιτιστικό πάρκο για τη γειτονιά, χωρίς να υπάρξει κομματική ομπρέλα.
ΣΥΝΘΗΜΑ:
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ:Το κτήμα “Πάτμου και Καραβία” διαμορφώνεται και συντηρείται από τους ίδιους τους κατοίκους ,επί 30 χρόνια, σε μια συνοικία που έχει χάσει από καιρό τη συνοχή του κοινωνικού της ιστού.
Με λίγα λόγια, μια ομάδα πολιτών, χωρίς κομματική, οικονομική ή άλλη υποστήριξη κατάφερε να αναδείξει αξίες όπως αυτές της συλλογικότητας και της συμμετοχής, αναγάγωντας το κτήμα “Πάτμου και Καραβία” σε αυτοδιαχειριζόμενο, πολυπολιτιστικό πάρκο, ανοιχτό στην γειτονιά.
ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ , ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ.
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11/19 ΚΑΙ ΩΡΑ 5.00μμ παρέμβαση στο Σταθμό στα Κάτω Πατήσια.
ΠΕΜΠΤΗ 14/11/19 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00π.μ(πρωί) συνάντηση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΟΣΚ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΦΑΒΙΕΡΟΥ 30 ΑΘΗΝΑ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11/19 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30μμ παρέμβαση ενημέρωσης στην εκδήλωση της βιολογικής λαϊκής.
 

12 Νοεμβρίου