Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΑΝΕ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΑΝΕ!

Οι απεργίες τω εργαζόμενων στους Δήμους για την απόσυρση του άρθρου 179 που ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημα σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου, ηλκετροφωτισμού και των τεχνικών έργων μαζί με τις απεργίες των εργαζόμενων στα νοσοκομεία για να μην διαλυθεί με τις απολύσεις και τις περικοπές η δημόσια υγεία, γεννάνε την ελπίδα ότι μπορούμε να νικήσουμε!
Και έχουν αποτελέσματα οι αγώνες! Μόλις την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, η κυβέρνηση αναγκάστηκε αν ανακοινώσει οτι ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!! Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στα νοσοκομεία, με το Συντονιστικό σωματείων μπροστά, έδωσαν την μάχη μέσα από τα σωματεία και ανάγκασαν τον Κικίλια να υποχωρήσει!
Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε και στους Δήμους. Αυτές τις μέρες φάνηκε η δύναμη των εργαζόμενων με την απεργία. Αν η κυβέρνηση τολμήσει να προχωρήσει στην ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος του “αναπτυξιακού νόμου” θα χρειαστεί να συνεχίσουμε και να μην αφήσουμε κανένα Δήμαρχο, όπως τον Μπακογιάννη ,που προεκλογικά διατυμπάνιζε τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να χαρίσει σε ιδιώτες τις δημοτικές υπηρεσίες και να χαρατσώσει τον κόσμο με αυξημένα δημοτικά τέλη.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα σωματεία είναι ώρα να αγκαλιάσουν όλους τους συμβασιούχους απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας και καμία, να μονιμοποιηθούν όλοι και όλες τώρα. Η ίδια η ψήφιση του άρθρου 179 ανοίγει την προοπτική των απολύσεων για να μπουν οι εργολάβοι στους Δήμους και για αυτό η απάντηση δεν είναι η αναμονή των υποσχέσεων για διορισμούς μονίμων με αποχώρηση των συμβασιούχων τώρα αλλά να μην φύγει κανείς τώρα. Γι αυτό ο δημοτικός μας σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου ζήτησε την σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την την απόσυρση του άρθρου 179 του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου
Αυτές τις μέρες, ο Πλανήτης συγκλονίζεται από τον ξεσηκωμό των εργατών Στο βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης κλιμακώνεται μια διεθνής εργατική έκρηξη. Από τους εργάτες της Τζένεραλ Μότορς που απήργησαν για πάνω από ένα μήνα και τους εκπαιδευτικούς στις ΗΠΑ μέχρι τις μεγάλες εξεγέρσεις στη Χιλή, το Λίβανο, το Ιράκ, το Χόνγκ Κόνγκ, τον Ισημερινό, την Αϊτή, την Καταλωνία, φάνηκε η δύναμη που μπορεί να γεννήσει την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αυτές τις μέρες βρίσκεται αντιμέτωπη και με την έκρηξη οργής των φοιτητών που προχωράνε σε καταλήψεις ενάντια στην διάλυση των ΑΕΙ και την κατάργηση του ασύλου. Μαζί μπορούμε να τους φράξουμε το δρόμο!
Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να παίξει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την αντίσταση και να μετατρέψει τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις αποτυχίες της αλλά και για τον τυχοδιωκτισμό της να εμπλακεί σε πολεμικά παιχνίδια στην Μ.Ανατολή και την Μεσόγειο για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και τις ΑΟΖ.
Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα για τα αδέλφια μας τους πρόσφυγες. Είναι καλοδεχούμενοι να ζήσουν στις πόλεις, να έχουν φροντίδα σε δημόσιες δομές πρόνοιας και προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για όλους, ντόπιους και μετανάστες, με μαζικές προσλήψεις μονίμων για την στελέχωση των υπηρεσιών. Όλα τα προσφυγόπουλα είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία.
Στις γειτονιές δεν χωράνε οι δήθεν “αγανακτισμένοι κάτοικοι” οι ρατσιστές που κραυγάζουν κατά των προσφύγων, ξεριζωμένων μανάδων με βρέφη. Δεν θα ζήσουμε ξανά τις μασκαρεμένες “επιτροπές κατοίκων” του Αγίου Παντελεήμονα που άνοιξαν το δρόμο στους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Γι αυτό στηρίζουμε τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις: Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Πέμπτη 31 Οκτώβρη, 6μμ, Σύνταγμα Να αποσυρθεί το ρατσιστικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη για το άσυλο
Τετάρτη,6 Νοέμβρη 8.30πμ, Μετρό Αμπελόκηποι και συλλαλητήριο στο Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως 

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες