Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ένα ακόμη "σήριαλ" στο δράμα της πολύπαθης Κονίστρας ήρθε να προστεθεί στο ήδη κακοπαιγμένο έργο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Κονίστρα SOS

Ένα ακόμη "σήριαλ" στο δράμα της πολύπαθης Κονίστρας ήρθε να προστεθεί στο ήδη κακοπαιγμένο έργο.
Άλλο ένα δείγμα της επικίνδυνης αδράνειας του Δήμου της Αθήνας ήρθε για να επιβεβαιώσει τους φόβους όλων μας σχετικά με τις προθέσεις του Δήμου ως προς το μέλλον της παιδικής χαράς.

Λίγο καιρό πριν τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού του Πάρκου της Κονίστρας και θεωρήσαμε ότι ο Δήμος Αθηναίων -έστω και προεκλογικά- ανέλαβε τη διαχείριση του χώρου
Όταν στις αρχές Ιούλη οι εργασίες εντάθηκαν διαπιστώσαμε ότι αντί για συνεργεία του Δήμου, τον χώρο προετοίμαζε εταιρεία παραγωγής για τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς που προβάλλεται σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο χώρος, σύμφωνα με έγγραφη ενημέρωση που είχαμε από την εταιρεία παραγωγής, παραχωρήθηκε από τους καταπατητές της δημόσιας έκτασης της Κονίστρας, το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων και έκτοτε, ο χώρος λειτουργεί περιοδικά ως τηλεοπτικό σκηνικό και τον υπόλοιπο χρόνο παραμένει κλειδωμένος.
Σε μια πόλη με σοβαρή έλλειψη χώρων πρασίνου και ελάχιστες παιδικές χαρές, τα λουκέτα αποτελούν πραγματική προσβολή για τους κατοίκους και τα παιδιά μας που μπορούμε να απολαμβάνουμε την Κονίστρα μόνο ως... τηλεθεατές.
Η γειτονιά που απέτρεψε την ιδιωτικοποίηση του χώρου το 2014, θα δώσει ξανά και θα κερδίσει τη μάχη για να αποδοθεί μια ασφαλής και ελεύθερα προσβάσιμη Κονίστρα στους κατοίκους και να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της.
Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για την άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου για την ανάληψη της αποκλειστικής μέριμνας, λειτουργίας, βελτίωσης του χώρου και την ελεύθερη χρήση τους από τους κατοίκους.
• Κάτω τα χέρια από τη παιδική χαρά, η Κονίστρα ανήκει στα παιδιά!
• Όχι στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κοτζιά.
Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, 17:00.