Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Aίτημα να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου στις 18/11 η παραχώρηση των χώρων του 144ου δημοτικού σχολείου για τα μαθήματα του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος "η Ενότητα"


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Aίτημα να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου στις 18/11 η παραχώρηση των χώρων του 144ου δημοτικού σχολείου για τα μαθήματα του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος "η Ενότητα"
Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, Χρήστο Τεντόμα,
η πράξη της εντεταλμένης συμβούλου για την παιδεία, Ινές Λυκούδη, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, να αποσύρει την ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής για έγκριση της παραχώρησης των αιθουσών του 144ου δημοτικού σχολείου για να συνεχίσει η λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” οδήγησε σε ρατσιστικό αποκλεισμό των παιδιών από το δικαίωμα στη μόρφωση.
Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι η εντεταλμένη σύμβουλος για τα ζητήματα παιδείας συμμετείχε ενεργά σε εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους μαζί με νεοναζί της Χρυσής Αυγής το 2011 στο μεγάλο πογκρόμ μετα την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, με ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες. Δυστυχώς το επανέλαβε είναι το 2015 στην Πλατεία Βικτώριας.
Χρειάζεται να τεθει θέμα αποπομπή της Ινές Λυκούδη από την θέση του εντεταλμένου συμβούλου παιδείας ως πράξη επιβεβαίωσης της αποδοχής της λογικής της ένταξης των μεταναστών στην οποία άλλωστε αποσκοπεί η λειτουργία του ΣΕΜ της Αθήνας, το οποίο είχε καταδικάσει απερίφραστα την ρατσιστική βία στην Αθήνα.
Η απόφαση να καθυστερήσει για δύο μήνες η λειτουργία, χωρίς καμία αιτιολόγηση, παρά την ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής και τη στήριξη του διευθυντή του 144ου δημοτικού σχολείου, δημιουργεί ανασφάλεια στα παιδιά και διαταράσσει τις αρμονικές σχέσεις συνύπαρξης στη γειτονιά που οικοδομήθηκαν με υπομονή, επιμονή και προσπάθεια δύο ετών.
Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας οφείλει να βάλει τέλος στην αναμονή των 130 παιδιών και στην αγωνία τους να μπουν στις σχολικές αίθουσες και να συνεχίσουν το ταξίδι στη γνώση της μητρικής τους γλώσσας καθώς και των αραβικών και αγγλικών. Επίσης, να βάλει τέλος στην αναμονή και των μητέρων τους που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα.
Μας είναι ακατανόητο, να περιμένει ο Δήμος της Αθήνας πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης των εθελοντών εκπαιδευτικών από την πρεσβεία του Πακιστάν(!) για τη λειτουργία ενός σχολείου από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, της οποίας μέλη έχουν τεθεί στη μαύρη λίστα, εξ αιτίας των καταγγελιών τους για διαφθορά στην ίδια την πρεσβεία.
Είναι αδιανόητο, ο Δήμος της Αθήνας που έδωσε μαθήματα στην απόκρουση της μισαλλοδοξίας και των ναζιστικών προκλήσεων της Χρυσής Αυγής με την σθεναρή του στάση στην παραχώρηση χώρου στο 144 δημοτικό σχολείο για να λειτουργήσει το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας να κωλυσιεργεί, φτάνοντας στο σημείο να παραβιάζει την κεκτημένη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής και να θέτει εμπόδια.
Ένα πλειοψηφικό ρεύμα καταδίκης της παρεμπόδισης της ομαλής λειτουργίας του σχολείου έχει εκφραστεί με δεκάδες ψηφίσματα φορέων, συνδικάτων εκπαιδευτικών και γονέων.
Σας καλούμε να εντάξετε ως πρώτο θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας το θέμα της παραχώρησης των αιθουσών του 144ου δημοτικού σχολείου για την λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Με την στήριξη των συμβούλων της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:
Εβελυν Βαρελά, 1ης κοινότητας
Τάνια Βριζάκη, 2ης κοινότητας
Νίκος Σκλαβενίτης, 4ης κοινότητας
Αθανασία Κατσούλη, 5ης κοινότητας
Νίκος Αλεξανδράτος, 6ης κοινότητας
Βασίλη Μάραντου,7ης κοινότητας
 
12 Νοεμβρίου