Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ψήφισμα του 6ου κοινοτικού συμβουλίου κατά των απολύσεων των συμβασιούχων, για την μονιμοποίηση τους

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 6ου ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
Ψήφισμα του 6ου κοινοτικού συμβουλίου κατά των απολύσεων των συμβασιούχων, για την μονιμοποίηση τους
Ο Νίκος Αλεξανδράτος, κοινοτικός σύμβουλος της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στήριξε την παρέμβαση εργαζόμενων στο Δήμο της Αθήνας με προγράμματα “ωφελούμενων” του ΟΑΕΔ στη συνεδρίαση του 6ου κοινοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη. 

Στη συνεδρίαση μίλησε εργαζόμενη που απασχολείται στα δημοτικά ιατρεία ενώ παρευρίσκονταν και εργαζόμενοι από την καθαριότητα.
Ο Νίκος Αλεξανδράτος πρότεινε το παρακάτω ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα:
«Οι απολύσεις των εργαζόμενων που απασχολούνται στο Δήμο της Αθήνας ως συμβασιούχοι θα οδηγήσουν σε άμεση κατάρρευση και υπολειτουργία των υπηρεσιών, τις οποίες έχουν ανάγκη όλοι όσοι κατοικούν και εργάζονται στις γειτονιές της Αθήνας.
Αυτό αποδεικνύει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αποτελούν προσωπικό το οποίο εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Οι γειτονιές μας έχουν ανάγκη από περισσότερο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες, για την καθαριότητα, την ανάπτυξη του πράσινου, τη λειτουργία των παιδικών χαρών, των δημοτικών ιατρείων, του ΚΥΑΔΑ, των παιδικών σταθμών, των πολιτιστικών και αθλητικών δομών, των Λεσχών Φιλίας και της φροντίδας των ζώων.
Απαιτούμε να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, των λεγόμενων “ωφελούμενων” του ΟΑΕΔ, να μονιμοποιηθούν αμέσως αφού εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να πάρει αυτήν την απόφαση».

26 Σεπτεμβρίου