Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Να σταματήσει η ρατσιστική εκκένωση προσφύγων του Ελαιώνα με διωγμό των παιδιών τους από τα σχολεία του Δήμου Αθήνας.

 

Να σταματήσει η ρατσιστική εκκένωση προσφύγων του Ελαιώνα με διωγμό των παιδιών τους από τα σχολεία του Δήμου Αθήνας.
Η ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα με απόφαση Μπακογιάννη-Μηταράκη, από τις εκατοντάδες των προσφύγων που διαμένουν δημιουργώντας δεσμούς με τις γειτονιές της Αθήνας έχει σημάνει τον άμεσο αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν.
Συγκεκριμένα με τις μετακινήσεις 180 περίπου προσφύγων από τον Ελαιώνα στο στρατόπεδα του Σχιστού 62 μαθητές και μαθήτριες δεν θα βρεθούν στα θρανία και θα πεταχτούν έξω από την εκπαιδευτική λειτουργία στην μέση της χρονιάς. Προγράμματα ένταξης στα σχολεία καταργούνται στη πράξη στη μέση του χρόνου χωρίς να μπορούν να “ακολουθήσουν” τα παιδιά που μετατρέπονται σε νομάδες για χάρη των ρατσιστικών σχεδιασμών του Μπακογιάννη και του Μηταράκη
Αυτή η άκαρδη ρατσιστική επιλογή του αποκλεισμού των προσφυγόπουλων από την εκπαίδευση έρχεται να εντείνει τους αποκλεισμούς που εντάθηκαν με την πανδημία και τις καραντίνες καταδικάζοντας στον αναλφαβητισμό μια ολόκληρη νέα γενιά παιδιών.
Η επιμονή στους ρατσιστικούς αποκλεισμούς, όπως και στις επιχειρήσεις σκούπα και τις απελάσεις, τα pushbacks που πνίξανε πρόσφατα στον Έβρο το 4χρονο Αϊμάν δείχνουν την βαθειά υποκρισία της κυβέρνησης και του Μπακογιάννη που παριστάνουν τους ανθρωπιστές και αλληλέγγυους στους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Στην πράξη συνεχίζουν να παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να συσπειρώσουν την ακροδεξιά και τα ορφανά της Χρυσής Αυγής στην δεξιά πολυκατοικία ενόψει των βουλευτικών εκλογών με την ΝΔ σε απομόνωση.
Διεκδικούμε να αναβαθμιστεί η δομή του Ελαιώνα σε δομή φιλοξενίας αστέγων και κοινωνικής κατοικίας για όσους έχουν ανάγκη στην πόλη, πρόσφυγες και ντόπιους, Ουκρανούς, Αφγανούς, Σύρους, Αφρικανούς, χωρίς διακρίσεις. Το πρόβλημα της αστεγίας και της προσφυγιάς είναι διαρκές και η καταστροφή των δομών του Ελαιώνα που δημιουργήθηκαν με την καταβολή εκατομμυρίων για έργα είναι απλά εγκληματική ενέργεια.
Η περιοχή του Ελαιώνα δεν έχει ανάγκη από τσιμέντωμα και γήπεδα για την ΠΑΕ ΠΑΟ με δώρο 120 εκατομμύρια από τον Δήμο της Αθήνας.
Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που βρίσκονται στο πλευρό του Σεϊντού, του μαθητή από την Γουϊνέα που πήρε χαρτί απέλασης διότι ενηλικιώθηκε(!) χρειάζεται να δώσουμε μαζί με όλο το εργατικό κίνημα την μάχη κατά των ρατσιστικών εξώσεων στο Ελαιώνα που διαλύουν τις ζωές των προσφύγων και πετάνε τα παιδιά τους έξω από τα σχολεία.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών που ετοιμάζονται για την Γενική Απεργία στις 6 Απρίλη, τις δημοτικές κινήσεις, τους φορείς να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.
Ούτε ένας πρόσφυγας άστεγος χωρίς χαρτιά ούτε ένα προσφυγόπουλο χωρίς σχολείο!