Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Σχέδιο ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για το πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Σχέδιο ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για το πόλεμο στην Ουκρανία.
Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία με την εισβολή του ρώσικου στρατού είναι ένα έγκλημα που ξεσήκωσε την οργή και το αντιπολεμικό κίνημα διεθνώς ακόμη και μέσα στην ίδια την Ρωσία. Η εγκληματική εκστρατεία του Πούτιν προσθέτει νέα αθώα θύματα και νέα εκατομμύρια πρόσφυγες στις εγκληματικές εκστρατείες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στο Αφγανιστάν, την Μ.Ανατολή και την Αφρική.
Όλοι οι πρόσφυγες των πολέμων, της Ουκρανίας σήμερα, χθες του Αφγανιστάν, της Συρίας, των χωρών της Αφρικής είναι καλοδεχούμενοι και χρειάζεται να τους υποδεχτούμε ΟΛΟΥΣ με ανοικτά σύνορα, άσυλο και αξιοπρεπή στέγη μέσα στις πόλεις ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εργασία και τα παιδιά τους στα σχολεία.
Απαιτούμε τον τερματισμό της εισβολής του ρώσικου στρατού και την άμεση αποχώρηση του από την Ουκρανία, ώστε να αποφασίσει ο λαός της ελεύθερα και δημοκρατικά το μέλλον του.
Καταγγέλλουμε την υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που έχουν ξεκινημένη την εμπλοκή τους στην Ουκρανία και επιχειρούν να απλώσουν την σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ στην Α.Ευρώπη και αλλού.
Καταγγέλλουμε την εμπλοκή της κυβέρνησης της ΝΔ στο πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή όπλων, διάθεση των βάσεων των ΗΠΑ ως ορμητήρια και στήριξη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που θα πλήξουν, όπως και κάθε φορά που επιβάλλονται, τους εργάτες και τους φτωχούς της Ρωσίας. Απαιτούμε να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις του θανάτου.
Η ΕΕ και οι Τραπεζίτες έχουν το θράσος να παριστάνουν τους ανθρωπιστές, όταν για να αποπληρώσουν τα δάνεια τους προς την Ελλάδα, εκβίασαν και εκβιάζουν σπέρνοντας την φτώχεια.
Είμαστε αντίθετοι με την κούρσα των εξοπλισμών στην Ευρώπη, με την Γερμανία να επανεξοπλίζεται μετά την ήττα του Χίτλερ, με 125δισ. Είμαστε αντίθετοι με τις σπατάλες σε Ραφάλ και φρεγάτες την ώρα που πετσοκόβονται δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, για τις δουλειές μας.
Και αυτός ο πόλεμος θα τερματιστεί με τον παγκόσμιο ξεσηκωμό της εργατικής τάξης σε Ανατολή και Δύση για μπει τέλος στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που ματώνουν τους λαούς για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των εμπόρων όπλων, των Τραπεζιτών, για την χάραξη αγωγών αερίου και πετρελαίου και την επιβολή γεωστρατηγικού ελέγχου στον Πλανήτη.
Στηρίζουμε τους αγώνες των εργατών και της νεολαίας ενάντια στην εμπλοκή στο πόλεμο, ενάντια στις απολύσεις, την φτώχεια και την ακρίβεια, για λεφτά για την παιδεία και όχι για εξοπλισμούς, για να ανοίξουν τα σύνορα σε όλους τους πρόσφυγες.
Καλούμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την φτώχεια, το ρατσισμό και το σεξισμό.
Στηρίζουμε τους αγώνες, την πανεργατική στάση εργασίας και κινητοποίησης στις 8 Μάρτη, στην Πλ.Κλαυθμώνος 1μμ για τα δικαιώματα των γυναικών, την αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 19 Μάρτη, στην Ομόνοια 3μμ και την Γενική Απεργία στις 6 Απρίλη.