Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Μηταράκης-Μπακογιάννης πετάνε 263 Σαϊντού έξω από τα σχολεία της Αθήνας.

 

Μηταράκης-Μπακογιάννης πετάνε 263 Σαϊντού έξω από τα σχολεία της Αθήνας.
Μετά την γενική κατακραυγή για την απέλαση του Σαϊντού, του μαθητή από την Γουϊνέα έρχονται στο φως τα απαράδεκτα ρατσιστικά σχέδια αποκλεισμού εκατοντάδων άλλων προσφυγόπουλων.
Η αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων της Αθήνας και εκπαιδευτικών που επισκέφθηκε το στρατόπεδο προσφύγων του Ελαιώνα και συνομίλησε με τον διοικητή και την συντονίστρια εκπαίδευσης άκουσε εμβρόντητη ότι 263 προσφυγόπουλα θα πεταχτούν έξω από τα σχολεία! Στην ερώτηση που πήγαν οι πρώτοι 22 μαθητές που μετακινήθηκαν η απάντηση ήταν “δεν ξέρουμε, αυτό αφορά την δομή του Σχιστού” . Στη πράξη τα παιδιά είναι πλέον εκτός σχολείου!
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ρατσιστικής εκκένωσης του στρατοπέδου του Ελαιώνα που αποφάσισαν η δημοτική αρχή Μπακογιάννη και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να ολοκληρωθεί στις 30 Μάη αγνοώντας τις ανάγκες στέγασης των προσφύγων αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών, διαλύοντας τα βήματα ένταξης τους στην τοπική κοινωνία και τις γειτονιές της Αθήνας.
Οι ευθύνες του Δημάρχου Μπακογιάννη και της Μ.Δασκαλάκη είναι τεράστιες όταν διαβεβαίωναν ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα μετακινηθούν παιδιά στη μέση της σχολικής χρονιάς!
Φαίνεται ότι μόνο αν είσαι “άριστος” σαν το Σαίντού ή παίκτης του ΝΒΑ σαν τον Αντετκούμπο θα ασχοληθούν μαζί σου ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Α.Προκόπη, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Παρθενώνας, η Β.Γαλανοπούλου,εκπαιδευτικός του Διαπολιτισμικού σχολείου στο Γκάζι όπου μετακινούνται πολλοί μαθητές, Η.Μούρης πρόεδρος της Ε ΕΛΜΕ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαίρη Βαβαγιάννη και Δέσποινα Αλεβυζάκη της Ανοιχτής Πόλης, Χάρης Βουρδουμπάς απο τη Λαϊκή Συσπείρωση και Πέτρος Κωνσταντίνου, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.
Η αντιπροσωπεία απαίτησε να σταματήσει η ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα και ο βίαιος αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία. Να δοθεί αξιοπρεπής στέγη και άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες.
Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και κινήσεων αλληλεγγύης άμεσα, με σταθμό την Γενική Απεργία στις 6 Απρίλη με την απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.