Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία συμβασιούχων ενάντια στην τροπολογία απολύσεών τους που ψήφισε ο Βορίδης.

 

O Bορίδης ψήφισε τροπολογία απολύσεων των συμβασιούχων που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.
 Συγκέντρωση-διαμαρτυρία συμβασιούχων, Δευτέρα 28/3, 2.30μμ στο Δημαρχείο Αθήνας.
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών Μ.Βορίδη μπροστά σήκωσε ξανά το τσεκούρι σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων βάζοντάς στο στόχαστρο τα δημοτικά συμβούλια που έχουν αποφάσεις στήριξης των προσφυγών των συμβασιούχων στα δικαστήρια όπου διεκδικούν την παραμονή στην εργασία εξυπηρετώντας άλλωστε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ψήφισαν κυριολεκτικά νύχτα την Τρίτη 22/3/2022 σαν τους κλέφτες στη Βουλή τροπολογία προσθήκη με την οποία καταργείται το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβουλίων και των Οικονομικών Επιτροπών των Δήμων και των Περιφερειών να επιλέξουν αν θα προσφύγουν κατά των συμβασιούχων όπως προέβλεπαν διατάξεις του 2019 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Τώρα υποχρεώνουν τους Δήμους, έστω και αν έχουν αντίθετες αποφάσεις τα όργανα τους, να προσφεύγουν κατά των διεκδικήσεων των συμβασιούχων στα δικαστήρια οδηγώντας σε απολύσεις χιλιάδες.
Μάλιστα, ο υπουργός που εξάγγειλε με ιδιαίτερα σκληρότητα τις απολύσεις των 3000 συμβασιούχων covid19 στις 31 Μάη αντί να τους μονιμοποιήσει αποκάλεσε χυδαίους όσους τους στηρίζουν αναφερόμενους σε αποφάσεις συμβούλων( και Δημάρχων) όπως του Δήμου της Αθήνας.
Η αντεργατική κατρακύλα της κυβέρνησης της ΝΔ πάει χέρι-χέρι με την δολοφονική της πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια που ροκανίζει μισθούς, την εμπλοκή στο πλευρό του ΝΑΤΟ στο πόλεμο για τον οποίο σπαταλάνε δισεκατομμύρια σε Ραφάλ και φρεγάτες.
Λες και περισσεύουν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες των Δήμων, στη καθαριότητα, το πράσινο, τις Λέσχες Φιλίας, τις υπηρεσίες για τους άστεγους, τους ηλικιωμένους, τις κακοποιημένες γυναίκες, όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι δημότες στις γειτονιές.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να μπουν μπροστά στον αγώνα για την κατάργηση της τροπολογίας των απολύσεων, να διεκδικήσουν την παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων και την μονιμοποίηση τους εδώ και τώρα.
Θα κλιμακώσουμε όλοι μαζί την απεργιακή δράση για να διώξουμε την κυβέρνηση των απολύσεων, της ακρίβειας, της δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας και του πολέμου μου με την Γενική Απεργία στις 6 Απρίλη.
Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να προχωρήσει σε απόφαση απαιτώντας την κατάργηση της αντεργατικής τροπολογίας του Βορίδη.
Καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση την Δευτέρα 28 Μάρτη στις 2.30 μμ έξω από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην οδό Αθηνάς.