Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Όχι Χρυσά Μετάλλια στους σφαγείς του Παλαιστινιακού λαού, λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 

Όχι Χρυσά Μετάλλια στους σφαγείς του Παλαιστινιακού λαού, λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας δεν μπορεί να απονείμει “Χρυσό Μετάλλιο Αξίας
της πόλεως των Αθηνών", ένα μετάλλιο τιμής σε ένα ηγέτη κράτους απαρτχάιντ, όπως τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζοκ, όταν ασκείται σε αυτό πολιτική εξαφάνισης των Παλαιστίνιων από τα εδάφη τους με βαρβαρότητες του ισραηλινού στρατού κατοχής, βίαιους εποικισμούς, κατεδαφίσεις κατοικιών, ξερίζωμα δένδρων, όταν επί χρόνια απομονώνονται στη Λωρίδα της Γάζας εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς να διαθέτουν στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.
Είμαστε αντίθετοι, με την εμπλοκή της κυβέρνησης στους ανταγωνισμούς για το στρατηγικό έλεγχο της Μέσης Ανατολής και των πετρελαίων, για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις υδρογοναθράκων.
Είμαστε αντίθετοι με τους φιλοπόλεμους άξονες της κυβέρνησης της ΝΔ στην περιοχή με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, την δικτατορία της Αιγύπτου, τα αντιδραστικά καθεστώτα του Κόλπου.
Για αυτές τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και τις βλέψεις της ελληνικής άρχουσας τάξης καλούν την εργατική τάξη της Ελλάδας να θυσιάσει μισθούς, συντάξεις, μόρφωση ενώ σπαταλώνται δισεκατομμύρια για Ραφάλ και φρεγάτες.
Στους πρόσφυγες των πολέμων, όπου η Ελλάδα συμμετέχει στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κλείνουν τα σύνορα, υψώνουν φράκτες όπως κάνει το Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους και ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Αυτές οι ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων άνοιξαν ξανά το δρόμο στους νεοναζί μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ολοκαυτώματος, να επιχειρούν ξανά να σπείρουν το τρόμο, με τις αντισημιτικές και ισλαμοφοβικές τους επιθέσεις, με τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, όπως τα ζήσαμε με την Χρυσή Αυγή. Λέμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Είμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, για λευτεριά και δικαιοσύνη, για την απόσυρση του ισραηλινού στρατού κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης.
Καταψηφίζω την απονομή Χρυσού Μεταλλίου Αξίας της πόλεως των Αθηνών στον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζοκ.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.