Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών την Τετάρτη 23/2, 8πμ στο ένα μήνα από το χαμό ενός τετράχρονου παιδιού στην Ταϋγέτου έξω από τη Γκράβα.
Με αφορμή τον τραγικό χαμό ενός τετράχρονου παιδιού που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Ταϋγέτου, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, γονείς και εκπαιδευτικοί προχωράνε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 23/2, διότι ένα μήνα μετά η δημοτική αρχή αδρανεί προκλητικά στις εκκλήσεις να πάρει μέτρα.
Η δημοτική αρχή χρειάζεται να ακούσει τη φωνή των γονιών και των εκπαιδευτικών που δεν ανέχονται άλλη αδιαφορία μπροστά στην απώλεια ζωών μικρών παιδιών.
Τώρα είναι η ώρα να παρθούν επιτέλους μέτρα για την λειτουργία των ολοήμερων σχολείων και την ασφάλεια των παιδιών, όσο οι γονείς τους είναι στη δουλειά, για την πρόσληψη σχολικών τροχονόμων και την ειδική εκπαίδευσή τους, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα απαιτητικά καθήκοντά τους, για τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών, εντός και εκτός των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας.
Δεν είναι πρώτη φορά που το συγκρότημα της Γκράβας, των 24 σχολείων, των αθλητικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων του ΟΠΑΝΔΑ και άλλων κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, έρχεται στο προσκήνιο, με αφορμή τις περικοπές και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε. Αυτά τα περιστατικά καταδεικνύουν ότι, παρόλες τις εκκλήσεις κατοίκων και φορέων, ο Δήμος παραμένει αδιάφορος μπροστά στα προβλήματα που αφορούν τη σωματική ακεραιότητα των δημοτών.
Στηρίζουμε το κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων του 132ου δημοτικού σχολείου που μας καλεί με την δραματική έκκληση που αναφέρει:
Επειδή η ζωή των παιδιών μας είναι πολύ ακριβή για να σωπάσουμε...
Επειδή δεν θέλουμε καμιά άλλη οικογένεια να θρηνήσει για τον άδικο χαμό του παιδιού της...
Επειδή νοιώθουμε τον πόνο της οικογένειας του μικρού Άγγελου...
Επειδή αυτά που ζητάμε είναι τα αυτονόητα για την ασφαλή πρόσβαση κάθε παιδιού στο σχολείο του, στους δημοτικούς χώρους αναψυχής και στις αθλητικές εγκαταστάσεις...
Σας καλούμε να συμμετέχετε στην συμβολική κινητοποίηση που διοργανώνουμε την Τετάρτη 23/2/2022, από τις 8:00 έως τις 9:00 το πρωί κατά μήκος της Ταϋγέτου έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, από κοινού γονείς και εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά μας, απέχοντας από την πρώτη διδακτική ώρα του σχολείου.”
Απαιτούμε η δημοτική αρχή να σκύψει, άμεσα, στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων αυτής της πόλης που είναι η κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών της τροφής, της θέρμανσης, της στέγης, της εργασίας, της παιδείας, της υγείας και της ψυχαγωγίας.
Συντασσόμαστε με τα αιτήματα των πολιτών και των συλλόγων τους για άμεσες παρεμβάσεις στις γειτονιές και, ειδικότερα, γύρω από τα σχολεία και τους χώρους άθλησης, με ενίσχυση του φωτισμού, και της καθαριότητας, περιποίηση του πρασίνου, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και ελευθέρωσή τους από κάθε είδους εμπόδια της ελεύθερης διάβασης των πεζών, δημιουργία εκτενούς δικτύου δημοτικής και διαδημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να περιοριστεί η χρήση των αυτοκινήτων, και την ενίσχυση των θεσμών του μαζικού αθλητισμού.