Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Εξορμήσεις διεκδίκησης και αγώνα σε κεντρικούς χώρους του Δήμου της Αθήνας αποφάσισε στην διαδικτυακή του συνεδρίαση το Συντονιστικό της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/3/20
ΘΕΜΑ: Εξορμήσεις διεκδίκησης και αγώνα σε κεντρικούς χώρους του Δήμου της Αθήνας αποφάσισε στην διαδικτυακή του συνεδρίαση το Συντονιστικό της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Με σειρά εξορμήσεων σε κεντρικούς χώρους του Δήμου της Αθήνας αποφάσισε να πραγματοποιήσει η παράταξη Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας αναδεικνύοντας όλα τα ζητήματα ολιγωρίας της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη και διεκδικώντας όλα όσα χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο για την ασφάλεια των ηρωϊκών εργαζόμενων του Δήμου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του Κορονοϊού, όσο και των κατοίκων αυτής της πόλης που βλέπουν τη δημοτική αρχή να συνεχίζει να βαδίζει στις ράγες του  νεοφιλελεύθερου μοντέλο ανάπτυξης που η ίδια ευαγγελίζεται και στην αποδεδειγμένη πλέον αναγκαιότητα για δυνάμωμα του κοινωνικού κράτους και των δημοτικών υπηρεσιών στον πλευρό της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και των κατοίκων.

Στο διευρυμένο Συντονιστικό που πραγματοποιήθηκε με διαδικτυακή σύνδεση την Παρασκευή 27/3 το απόγευμα, εισηγήθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου, η Μαρία Αμπελιώτη, εργαζόμενη στο Δήμο Αθήνας και ο Κώστα Καταραχιάς, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας. Ολοι μαζί και  οι 6 εκλεγμένοι κοινοτικοί σύμβουλοι στα διαμερίσματα της πόλης και πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας αποφάσισαν να βάλουν μπροστά ένα ολόκληρο πρόγραμμα επικοινωνίας με τους εργαζόμενους του δήμου αλλά και με τα δοκιμαζόμενα κομμάτια των κατοίκων αυτής της πόλης.

Κυκλοφορούμε κείμενο υπογραφών με αίτημα την οικονομική ενίσχυση των Δήμων από το κράτος, την ενίσχυση των υπηρεσιών των Δήμων με προσλήψεις μονίμων, την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συμβασιούχων, την ενίσχυση του Βοήθεια στο Σπίτι, την άμεση στέγαση όλων των άστεγων, την συνέχιση των συσσιτίων με αξιοπρέπεια, την διάσωση του Γηροκομείου Αθήνας και την πλήρη λειτουργία του.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να οργανωθεί μια μεγάλη ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση σε σχέση με τα ζητήματα της πανδημίας και την ολιγωρία της νεοφιλελεύθερης δημοτικής αρχής στην αντιμετώπισή του. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απρίλη στις 6μμ, και θα μεταδοθεί live από το blog της δημοτικής κίνησης και τη σελίδα στο FB.



Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξορμήσεων που ξεκινάνε από το Σάββατο 28/3 και θα συνεχιστούν όλη την επόμενη βδομάδα , μέλη της Ανταρσία στις γειτονιές θα βρεθούν έξω από μεγάλα Super Market και σε Λαϊκές της Αθήνας.

Επίσης την Δευτέρα 30/3 στις 8πμ κλιμάκια της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα δυο μεγάλα κεντρικά κτήρια του Δήμου της Αθήνας για να μιλήσουν με τους εργαζόμενους, στο δημαρχείο της Λιοσίων και στο γκαράζ του Δήμου της Αθήνας στην Ιερά Οδό από όπου βγαίνουν σε διπλές βάρδιες οι ηρωϊκοί καθαριστές της Αθήνας που κρατάνε, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό απολυμαίνουν αυτή την πόλη και την κρατάνε καθαρή.

Επίσης ειδική μνεία έγινε για τους οδοκαθαριστές που ξεκινάνε από τα κτήρια των τοπικών διαμερισμάτων και κρατάνε τις γειτονιές καθαρές. Στη διαδικτυακή σύσκεψη της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας αποφασίστηκε να γίνουν επισκέψεις και εξορμήσεις στα κτήρια των τοπικών διαμερισμάτων και να δοθεί έμφαση στη συζήτηση με τους εργαζόμενους που εργάζονται σε διπλές και τριπλές βάρδιες στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της Αθήνας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στα ζητήματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και ειδικά των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως οι φτωχοί και οι χιλιάδες άνθρωποι που σιτίζονται στα συσσίτια του Δήμου της Αθήνας, οι άστεγοι, οι τοξικομανείς, οι πρόσφυγες και γενικά όσοι σε τέτοιες στιγμές βρίσκονται στο δρόμο. Ενώ τονίστηκε η σημασία της ενίσχυσης των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι που η σημασία τους σήμερα είναι αναντικατάστατη και που όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές προσπάθησαν να περιορίσουν να διαλύσουν.
Η στέγαση των άστεγων στην Λιοσίων 2  προχωράει με ρυθμούς σαλιγκαριού, των εξαρτημένων σε ξενοδοχεία βρίσκεται ακόμη στον αέρα ενώ οι 400 προσλήψεις τετραμηνιτών δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες για να απλωθεί η παροχή τεστ για κορονοϊο απο΄όλα τα δημοτικά ιατρεία και όχι μόνο στο δημοτικό ιατρείο του 5ου.
Ο Κώστας Καταραχιάς ανέδειξε την σημασία της αντίστασης στα νοσοκομεία ενημερώνοντας ότι την Τρίτη 31/3 θα γίνει στο προαύλιο του νοσοκομείου Άγιος Σάββας ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου όπου θα προταθεί αν παρθεί πρωτοβουλία στήριξης του Γηροκομείου Αθήνας, μια δομή σε εγκατάλειψη με δυνατότητα να υποδεχτεί άμεσα 700 ηλικιωμένους.
Τόσο ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου αλλά και μέλη της αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης θα βρεθούν την Κυριακή 29/3 στις 12 το μεσημέρι στο κτήριο του ΚΥΑΔΑ στην Σοφοκλέους όπου μέχρι τις 2μμ μοιράζονται χιλιάδες γεύματα, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφτούν και το δεύτερο σημείο διανομής γευμάτων στο παλαιό φρουραρχείο απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης.
Η ανάγκη να απαιτήσουμε να μοιράσει δωρεάν μέσα προστασίας σε όλους στη πόλη και η άμεση επίταξη ξενοδοχείων τονίστηκε από το Νίκο Στραβελάκη. Ο Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης-ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία του μαζέματος υπογραφών σε κείμενο στο 3ο διαμέρισμα και την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε.

Σημαντική είναι και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν μέλη της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου στοιβάζονται αυτή τη στιγμή πάνω από 1.500 πρόσφυγες σε αδιανόητες και επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες. «Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελαιώνα πρέπει να κλείσει τώρα και να πάνε όλοι σε διαμερίσματα, είναι μια τεράστια υγειονομική βόμβα που κινδυνεύει να εκραγεί στα χέρια της διοίκησης Μπακογιάννη», ανέφερε ο Π. Κωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.
Παρέμβαση θα γίνει και για τα ζητήματα του Γηροκομείου της Αθήνας, του μεγαλύτερου Γηροκομείου των Βαλκανίων, που έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη.

Οι Διαδικτυακές συσκέψεις της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης της αντικαπιταλιστικής δημοτικής παράταξης και την διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων τόσο για την προστασία των εργαζόμενων αλλά και για τις ανάγκες των εργαζόμενων και των άνεργων, της νεολαίας και των συνταξιούχων, των φτωχών και των αποκλεισμένων, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των κατοίκων της Αθήνας χωρίς αποκλεισμούς για καμία και κανέναν.


Ακολουθεί το κείμενο υπογραφών:

Να γίνουν οι δημοτικές υπηρεσίες ασπίδα προστασίας όλων για αντιμετωπίσουμε το κορονοϊό

Η εξελισσόμενη επιδημία εξαιτίας του κορονοϊού είναι μια τεράστια μάχη για όλο το εργατικό κίνημα. Για να προστατεύουμε τη υγεία όλων των κατοίκων στις πόλεις και στις γειτονιές μας.
Για να μην αφήσουμε αφεντικά και κυβέρνηση να φορτώσουν στις πλάτες των εργατών την υγειονομική και οικονομική καταστροφή, που φέρνει η πανδημία, χρειάζεται να διεκδικήσουμε μια σειρά μέτρα, προστασίας, στήριξης και άμεσης ανακούφισης των εργαζομένων, των άνεργων, των φτωχών και των προσφύγων που πλήττονται περισσότερο από αυτή την κρίση.
Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει στους Δήμους έκτακτη επιχορήγηση για μέτρα πρόληψης από την επιδημία, ύψους 10.770.000 ευρώ, δηλαδή ένα ευρω περίπου ανά κάτοικο, είναι ένα δείγμα του κυνισμού και της δολοφονικής αδιαφορίας τους. Όμως η ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται απαιτεί έκτακτα μέτρα ανακούφισης. Τα μηνύματα από την Ιταλία δείχνουν ότι η σοβαρότητα της κατάστασης είναι τέτοια, που δεν φτάνει η αυτοθυσία των εργαζόμενων και του ιατρικού προσωπικού για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες συνθήκες που δημιουργούνται.
Είναι επείγον να δοθεί άμεσα έκτακτη επιχορήγηση στους ΟΤΑ για μέτρα προστασίας του πληθυσμού.
Να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις στις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, στο πράσινο, στις τεχνικές υπηρεσίες, στις κοινωνικές υπηρεσίες.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιστροφή όλων των απολυμένων συμβασιούχων. Οχι πισωγύρισμα στις εργασιακές σχέσεις, με ελαστικοποίηση ωραρίων,περικοπές μισθών και δώρων.
Όχι εκχώρηση της καθαριότητας στους ιδιώτες.
Να χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) δωρεάν για όλους, για να παταχτεί η αισχροκέρδεια.
Ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι», μονιμοποίηση των σημερινών εργαζόμενων και μαζικές προσλήψεις προσωπικού, για να παρέχει πολύπλευρη στήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Ενίσχυση των υπηρεσιών συσσιτίου για να υπάρξει πρόσβαση σε όλους τους φτωχούς, τους πρόσφυγες καθώς και των κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων, πλυντηρίων.
Να περάσουν οι δομές φροντίδας ηλικιωμένων, όπως το Γηροκομείο της Αθήνας και αλλού στο δημόσιο με ένταξη όλου του προσωπικού, μονιμοποίηση όλων και προσλήψεις.
Να γίνουν δωρεάν Τεστ για κορονοϊό στα ΤΟΜΥ και στα Δημοτικά ιατρεία και σε κινητές μονάδες. Να γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να γίνουν μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Επαναλειτουργία κλειστών νοσοκομείων και δομών πρωτοβάθμιας υγείας.
Τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας του δημότη και συγκρότηση ομάδων που θα προσφέρουν πρακτική και ψυχολογική  υποστήριξη σε ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα.
Μέριμνα για εξεύρεση στέγης σε άστεγους και πρόσφυγες. Κανένας άστεγος στο δρόμο. Να κλείσουν τα καμπ, να μεταφερθούν στην ενδοχώρα απο τα νησιά και να ανοίξουν τα κλειστά δημοτικά κτίρια, επίταξη ξενοδοχείων και επέκταση προγραμμάτων στέγασης σε σπίτια.
Να χρησιμοποιηθούν τα 35 δις ευρώ που βγήκαν από την μνημονιακή λεηλασία, από τα ματωμένα πλεονάσματα, δηλαδή από τις θυσίες των εργαζόμενων,  για να εξασφαλίσουμε ότι οι ζωές κάθε εργατικής οικογένειας είναι πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα των τραπεζιτών.
Με την διαγραφή του χρέους, το σταμάτημα του ρατσιστικού κυνηγητού των προσφύγων στα σύνορα, το σταμάτημα των δαπανών για πολεμικούς εξοπλισμούς, μπορούν να βρεθούν όλοι οι πόροι που χρειάζονται για την αναγκαία στελέχωση των νοσοκομείων, των δήμων και όλων των υπηρεσιών του κράτους πρόνοιας με μαζικές προσλήψεις εδώ και τώρα.
Καλούμε τα συνδικάτα και τα δημοτικά συμβούλια να στηρίξουν το αγώνα για να μπουν οι ανάγκες για τις ζωές των ανθρώπων πάνω από τα κέρδη.


Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

blog: https://antarsiageitoniesathinas.blogspot.com/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28/3/20

ΘΕΜΑ: Εξορμήσεις διεκδίκησης και αγώνα σε κεντρικούς χώρους του Δήμου της Αθήνας αποφάσισε στην διαδικτυακή του συνεδρίαση το Συντονιστικό της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Με σειρά εξορμήσεων σε κεντρικούς χώρους του Δήμου της Αθήνας αποφάσισε να πραγματοποιήσει η παράταξη Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας αναδεικνύοντας όλα τα ζητήματα ολιγωρίας της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη και διεκδικώντας όλα όσα χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο για την ασφάλεια των ηρωϊκών εργαζόμενων του Δήμου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του Κορονοϊού, όσο και των κατοίκων αυτής της πόλης που βλέπουν τη δημοτική αρχή να συνεχίζει να βαδίζει στις ράγες του  νεοφιλελεύθερου μοντέλο ανάπτυξης που η ίδια ευαγγελίζεται και στην αποδεδειγμένη πλέον αναγκαιότητα για δυνάμωμα του κοινωνικού κράτους και των δημοτικών υπηρεσιών στον πλευρό της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και των κατοίκων.

Στο διευρυμένο Συντονιστικό που πραγματοποιήθηκε με διαδικτυακή σύνδεση την Παρασκευή 27/3 το απόγευμα, εισηγήθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου, η Μαρία Αμπελιώτη, εργαζόμενη στο Δήμο Αθήνας και ο Κώστα Καταραχιάς, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας. Ολοι μαζί και  οι 6 εκλεγμένοι κοινοτικοί σύμβουλοι στα διαμερίσματα της πόλης και πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας αποφάσισαν να βάλουν μπροστά ένα ολόκληρο πρόγραμμα επικοινωνίας με τους εργαζόμενους του δήμου αλλά και με τα δοκιμαζόμενα κομμάτια των κατοίκων αυτής της πόλης.

Κυκλοφορούμε κείμενο υπογραφών με αίτημα την οικονομική ενίσχυση των Δήμων από το κράτος, την ενίσχυση των υπηρεσιών των Δήμων με προσλήψεις μονίμων, την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συμβασιούχων, την ενίσχυση του Βοήθεια στο Σπίτι, την άμεση στέγαση όλων των άστεγων, την συνέχιση των συσσιτίων με αξιοπρέπεια, την διάσωση του Γηροκομείου Αθήνας και την πλήρη λειτουργία του.

Ταυτόχρονα αποφάσιστηκε να οργανωθεί μια μεγάλη ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση σε σχέση με τα ζητήματα της πανδημίας και την ολιγορία της νεοφιλελεύθερης δημοτικής αρχής στην αντιμετώπισή του. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απρίλη στις 6μμ, και θα μεταδοθεί live από το blog της δημοτικής κίνησης και τη σελίδα στο FB.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξορμήσεων που ξεκινάνε από το Σάββατο 28/3 και θα συνεχιστούν όλη την επόμενη βδομάδα , μέλη της Ανταρσία στις γειτονιές θα βρεθούν έξω από μεγάλα Super Market και σε Λαϊκές της Αθήνας.

Επίσης την Δευτέρα 30/3 στις 8πμ κλιμάκια της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα δυο μεγάλα κεντρικά κτήρια του Δήμου της Αθήνας για να μιλήσουν με τους εργαζόμενους, στο δημαρχείο της Λιοσίων και στο γκαράζ του Δήμου της Αθήνας στην Ιερά Οδό από όπου βγαίνουν σε διπλές βάρδιες οι ηρωϊκοί καθαριστές της Αθήνας που κρατάνε, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό απολυμαίνουν αυτή την πόλη και την κρατάνε καθαρή.

Επίσης ειδική μνεία έγινε για τους οδοκαθαριστές που ξεκινάνε από τα κτήρια των τοπικών διαμερισμάτων και κρατάνε τις γειτονιές καθαρές. Στη διαδικτυακή σύσκεψη της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας αποφασίστηκε να γίνουν επισκέψεις και εξορμήσεις στα κτήρια των τοπικών διαμερισμάτων και να δοθεί έμφαση στη συζήτηση με τους εργαζόμενους που εργάζονται σε διπλές και τριπλές βάρδιες στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της Αθήνας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στα ζητήματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και ειδικά των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως οι φτωχοί και οι χιλιάδες άνθρωποι που σιτίζονται στα σισίτια του Δήμου της Αθήνας, οι άστεγοι, οι τοξικομανείς, οι πρόσφυγες και γενικά όσοι σε τέτοιες στιγμές βρίσκονται στο δρόμο. Ενώ τονίστηκε η σημασία της ενίσχυσης των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι που η σημασία τους σήμερα είναι αναντικατάστατη και που όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές προσπάθησαν να περιορίσουν να διαλύσουν.
Η στέγαση των άστεγων στην Λιοσίων 2  προχωράει με ρυθμούς σαλιγκαριού, των εξαρτημένων σε ξενοδοχεία βρίσκεται ακόμη στον αέρα ενω οι 400 προσλήψεις τετραμηνιτών δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες για να απλωθεί η παροχή τεστ για κορονοϊο απο΄όλα τα δημοτικά ιατρεία και όχι μόνο στο δημοτικό ιατρείο του 5ου.
Ο Κώστας Καταραχιάς ανέδειξε την σημασία της αντίστασης στα νοσοκομεία ενημερώνοντας ότι την Τρίτη 31/3 θα γίνει στο προαύλιο του νοσοκομείου Άγιος Σάββας ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου όπου θα προταθεί αν παρθεί πρωτοβουλία στήριξης του Γηροκομείου Αθήνας, μια δομή σε εγκατάλειψη με δυνατότητα να υποδεχτεί άμεσα 700 ηλικιωμένους.
Τόσο ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου αλλά και μέλη της αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης θα βρεθούν την Κυριακή 29/3 στις 12 το μεσημέρι στο κτήριο του ΚΥΑΔΑ στην Σοφοκλέους όπου μέχρι τις 2μμ μοιράζονται χιλιάδες γεύματα, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφτούν και το δεύτερο σημείο διανομής γευμάτων στο παλαιό φρουραρχείο απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης.
Η ανάγκη να απαιτήσουμε να μοιράσει δωρεάν μέσα προστασίας σε όλους στη πόλη και η άμεση επίταξη ξενοδοχείων τονίστηκε απο το Νίκο Στραβελάκη. Ο Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης-ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία του μαζέματος υπογραφών σε κείμενο στο 3ο διαμέρισμα και την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε.

Σημαντική είναι και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν μέλη της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου στοιβάζονται αυτή τη στιγμή πάνω από 1.500 πρόσφυγες σε αδιανόητες και επικύνδινες υγειονομικές συνθήκες. «Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελαιώνα πρέπει να κλείσει τώρα και να πάνε όλοι σε διαμερίσματα, είναι μια τεράστια υγειονομική βόμβα που κινδυνεύει να εκραγεί στα χέρια της διοίκησης Μπακογιάννη», ανέφερε ο Π. Κωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.
Παρέμβαση θα γίνει και για τα ζητήματα του Γηροκομείου της Αθήνας, του μεγαλύτερου Γηροκομείου των Βαλκανίων, που έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη.

Οι Διαδικτυακές συσκέψεις της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης της αντικαπιταλιστικής δημοτικής παράταξης και την διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων τόσο για την προστασία των εργαζόμενων αλλά και για τις ανάγκες των εργαζόμενων και των άνεργων, της νεολαίας και των συνταξιούχων, των φτωχών και των αποκλεισμένων, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των κατοίκων της Αθήνας χωρίς αποκλεισμούς για καμία και κανέναν.


Ακολουθεί το κείμενο υπογραφών:

Να γίνουν οι δημοτικές υπηρεσίες ασπίδα προστασίας όλων για αντιμετωπίσουμε το κορονοϊό

Η εξελισσόμενη επιδημία εξαιτίας του κορονοϊού είναι μια τεράστια μάχη για όλο το εργατικό κίνημα. Για να προστατεύουμε τη υγεία όλων των κατοίκων στις πόλεις και στις γειτονιές μας.
Για να μην αφήσουμε αφεντικά και κυβέρνηση να φορτώσουν στις πλάτες των εργατών την υγειονομική και οικονομική καταστροφή, που φέρνει η πανδημία, χρειάζεται να διεκδικήσουμε μια σειρά μέτρα, προστασίας, στήριξης και άμεσης ανακούφισης των εργαζομένων, των άνεργων, των φτωχών και των προσφύγων που πλήττονται περισσότερο από αυτή την κρίση.
Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει στους Δήμους έκτακτη επιχορήγηση για μέτρα πρόληψης από την επιδημία, ύψους 10.770.000 ευρώ, δηλαδή ένα ευρω περίπου ανά κάτοικο, είναι ένα δείγμα του κυνισμού και της δολοφονικής αδιαφορίας τους. Όμως η ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται απαιτεί έκτακτα μέτρα ανακούφισης. Τα μηνύματα από την Ιταλία δείχνουν ότι η σοβαρότητα της κατάστασης είναι τέτοια, που δεν φτάνει η αυτοθυσία των εργαζόμενων και του ιατρικού προσωπικού για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες συνθήκες που δημιουργούνται.
Είναι επείγον να δοθεί άμεσα έκτακτη επιχορήγηση στους ΟΤΑ για μέτρα προστασίας του πληθυσμού.
Να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις στις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, στο πράσινο, στις τεχνικές υπηρεσίες, στις κοινωνικές υπηρεσίες.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιστροφή όλων των απολυμένων συμβασιούχων. Οχι πισωγύρισμα στις εργασιακές σχέσεις, με ελαστικοποίηση ωραρίων,περικοπές μισθών και δώρων.
Όχι εκχώρηση της καθαριότητας στους ιδιώτες.
Να χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) δωρεάν για όλους, για να παταχτεί η αισχροκέρδεια.
Ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι», μονιμοποίηση των σημερινών εργαζόμενων και μαζικές προσλήψεις προσωπικού, για να παρέχει πολύπλευρη στήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Ενίσχυση των υπηρεσιών συσσιτίου για να υπάρξει πρόσβαση σε όλους τους φτωχούς, τους πρόσφυγες καθώς και των κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων, πλυντηρίων.
Να περάσουν οι δομές φροντίδας ηλικιωμένων, όπως το Γηροκομείο της Αθήνας και αλλού στο δημόσιο με ένταξη όλου του προσωπικού, μονιμοποίηση όλων και προσλήψεις.
Να γίνουν δωρεάν Τεστ για κορονοϊό στα ΤΟΜΥ και στα Δημοτικά ιατρεία και σε κινητές μονάδες. Να γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να γίνουν μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Επαναλειτουργία κλειστών νοσοκομείων και δομών πρωτοβάθμιας υγείας.
Τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας του δημότη και συγκρότηση ομάδων που θα προσφέρουν πρακτική και ψυχολογική  υποστήριξη σε ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα.
Μέριμνα για εξεύρεση στέγης σε άστεγους και πρόσφυγες. Κανένας άστεγος στο δρόμο. Να κλείσουν τα καμπ, να μεταφερθούν στην ενδοχώρα απο τα νησιά και να ανοίξουν τα κλειστά δημοτικά κτίρια, επίταξη ξενοδοχείων και επέκταση προγραμμάτων στέγασης σε σπίτια.
Να χρησιμοποιηθούν τα 35 δις ευρώ που βγήκαν από την μνημονιακή λεηλασία, από τα ματωμένα πλεονάσματα, δηλαδή από τις θυσίες των εργαζόμενων,  για να εξασφαλίσουμε ότι οι ζωές κάθε εργατικής οικογένειας είναι πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα των τραπεζιτών.
Με την διαγραφή του χρέους, το σταμάτημα του ρατσιστικού κυνηγητού των προσφύγων στα σύνορα, το σταμάτημα των δαπανών για πολεμικούς εξοπλισμούς, μπορούν να βρεθούν όλοι οι πόροι που χρειάζονται για την αναγκαία στελέχωση των νοσοκομείων, των δήμων και όλων των υπηρεσιών του κράτους πρόνοιας με μαζικές προσλήψεις εδώ και τώρα.
Καλούμε τα συνδικάτα και τα δημοτικά συμβούλια να στηρίξουν το αγώνα για να μπουν οι ανάγκες για τις ζωές των ανθρώπων πάνω από τα κέρδη.



Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

blog: https://antarsiageitoniesathinas.blogspot.com/
FB: https://www.facebook.com/antarsiageitoniesathinas/

ΥΓ. Η φωτό τραβήχτηκε σήμερα το πρωί εξω απο την ΕΤΕ στην Αχιλλέως και απέναντι από μεγάλο ξενοδοχείο!