Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Η κυβέρνηση εξευτελίζει τους Αθηναίους και όλους τους δημότες με 15 λεπτά έκτακτη επιχορήγηση για τον κορονοϊό!

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Η κυβέρνηση εξευτελίζει τους Αθηναίους και όλους τους δημότες με 15 λεπτά έκτακτη επιχορήγηση για τον κορονοϊό!


Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει έκτακτη επιχορήγηση ψίχουλα ύψους 10.770.000 ευρώ είναι ένα δείγμα του κυνισμού για τις ανάγκες των φτωχών την ώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να σπαταλά ατέλειωτα εκατομμύρια για να κυνηγάει πρόσφυγες στα σύνορα.

Η κατανομή της χρηματοδότησης αυτής όπως την ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών αντιστοιχεί σε 15 λεπτά ανά κάτοικο στο Δήμο της Αθήνας και σε ένα ευρώ σε άλλες περιοχές!

Άραγε η διανομή αντισυπτηπτικών και άλλων μέσων προφύλαξης είναι δυνατόν να αφορά περιορισμένα σημεία της πόλης ή χρειάζεται επιτέλους να αγκαλιάσει το σύνολο του πληθυσμού; Η κάλυψη χρειάζεται να αγκαλιάσει δηλαδή όλους τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν στις γειτονιές,τον κόσμο που ζει στις εργατογειτονιές και στις πολυκατοικίες, σε όλο τον κόσμο δηλαδή που είναι ευάλωτος εξ αιτίας της αθλιότητας των συνθηκών ζωής και της φτώχειας που σπείρανε τα μνημόνια. Να αγκαλιάσει τους άστεγους και τους πρόσφυγες.

Είναι σκάνδαλο να μην προχωράει η κυβέρνηση να καλύψει τις χιλιάδες κενές θέσεις στους Δήμους, στα νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες και να καλούν τον κόσμο να αναλάβει την ατομική ευθύνη για να σωθεί απο την εξάπλωση του κορονοϊού!

Είναι σκάνδαλο ότι η υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι” που θα μπορούσε να παρέχει στήριξη στην ευάλωτη ομάδα των υπερηλίκων είναι στελεχωμένη με 13 άτομα!!!

Είναι πρόκληση να μην προσλαμβάνονται αυτή την στιγμή όσοι συμβασιούχοι απολύθηκαν από τους Δήμους ενώ παραμένει απλήρωτο το προσωπικό του Δημοτικού Ιατρείου της Χανίων.

“Εθνική ομοψυχία” επικαλείται η κυβέρνηση για να περάσει η μπόρα ..αφήνοντας πίσω της νεκρούς βέβαια την ώρα που δεν έχει πάψει να ψηφίζει στη Βουλή τοξικά μέτρα για την ζωή και τις ελευθερίες όλων μας όπως την απαγόρευση των διαδηλώσεων!

Αλήθεια γιατί δεν εκκενώνει τα καμπ από τους χιλιάδες πρόσφυγες που στοιβάζει εκεί με την βία από τα νησιά μέχρι την ενδοχώρα: Εκεί δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού;

Είναι ώρα να σπάσουμε τον κορσέ των ματωμένων πλεονασμάτων της μεταμνημονιακής εποχής και να επιβάλουμε ότι οι ανάγκες και οι ζωές μας δεν θα μπουν στο πάγκο του χασάπη για χάρη των Τραπεζιτών και των μεγαλοκαρχαριών. Το κράχ της οικονομίας, ο κορονοϊός και ο ρατσισμός είναι η βάρβαρη χρεοκοπία ενός συστήματος που υποτάσσει τις ανθρώπινες ανάγκες στα κέρδη των καπιταλιστών.

Είναι απαράδεκτο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση αφήνοντας στο απυρόβλητο τις ταξικές επιθέσεις, τις άγριες περικοπές στο κράτος πρόνοιας, τον ρατσισμό και την καταστολή. Δεν είναι ώρα για υποχώρηση αλλά για κλιμάκωση των αγώνων του εργατικού και του αντιρατσιστικού κινήματος για να τους αναγκάσουμε σε άτακτη υποχώρηση με σταθμό την κινητοποίηση το Σάββατο 21 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ. Αν θέλουμε να σωθούμε άπω τον κορονοϊό, τις περικοπές και τον ρατσισμό, είναι ώρα να απολύσουμε και απελάσουμε τον Μητσοτάκη!