Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Έξω η UNISON από το Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

 

13 Σεπτεμβρίου
Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων για να στείλουν για πολλοστή φορά το μήνυμα στη δημοτική αρχή Μπακογιάννη ότι είναι ανεπιθύμητες οι ιδιωτικοποιήσεις και οι «αναπλάσεις» βιτρίνας που προωθεί χαρίζοντας 35 εκατομμύρια στην εταιρία UNISON.
Υπενθυμίζουμε ότι στην συνεδρίαση του 6ου κοινοτικού συμβουλίου όπου παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Κλιματικής αλλαγής κ.Χ.Τεντόμας( λέγε με ρόδα στο Σύνταγμα…) ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις αντιδράσεις των ανθρώπων της γειτονιάς που κράτησαν το Πάρκο ζωντανό για πάνω από 13 χρόνια μετά την επέλαση με κόψιμο αιωνόβιων δένδρων( του Ομέρ Πριόνη…).
Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας χωρίς τους ιδιώτες έχουν την δυνατότητα να εκπονήσουν σχέδια για την συντήρηση του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων, με διατήρηση σε λειτουργία της παιδικής χαράς, χωρίς να αφαιρούν παγκάκια, χωρίς να καρατομούν δένδρα, σεβόμενες την συμβολή των κατοίκων στην διαμόρφωση του χώρου, όταν απλά η δημοτική αρχή Κακλαμάνη ήθελε να το κάνει παρκινγκ ιδιωτικής εταιρίας. Το Πάρκο δεν θα υπήρχε χωρίς την δενδροφύτευση και την συντήρηση του από τους κατοίκους που έβαλαν κόπο, προσπάθεια, το υστέρημα και τον ιδρώτα τους για αυτό ανιδιοτελώς.
 
Τα λεφτά που χαρίζουν στην UNISON θα αρκούσαν για την πρόσληψη 700 εργαζόμενων για την στελέχωση της υπηρεσίας Πρασίνου, κάτι που αρνείται η κυβέρνηση η οποία παγώνει τις προσλήψεις και προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις.
Όμως, οι δημόσιοι ελεύθεροι χώροι πρασίνου δεν περισσεύουν, ούτε θέλουμε να τους αρπάζουν ιδιώτες χορηγοί σαν την PRODEA στο Λόφο Στρέφη, ούτε θέλουμε να χάνονται πλατείες και δένδρα όπως στα Εξάρχεια για αχρείαστους σταθμούς της γραμμής 4 της Αττικό Μετρό.
Κυβέρνηση και Μπακογιάννης στέλνουν κάθε τόσο τα ΜΑΤ για να επιβάλουν τις καταστροφικές πολιτικές τους. Δεν θα τους περάσει!
Στηρίξαμε την κινητοποίηση των κατοίκων μετά από κάλεσμα της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων με την παρουσία μας.
Καλούμε τα σωματεία εργαζόμενων του Δήμου της Αθήνας να συμπαραταχθούν με τους κατοίκους και να υπερασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κόσμου και όχι για τα κέρδη της UNISON.

Φωτο Στέλιος Μιχαηλίδης Εργατική Αλληλεγγύη