Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μπακογιάννης με τους χρυσαυγίτες σχημάτισαν απαρτία των 25 για να ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χωρίς την αντιπολίτευση!

 

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 

29 Αυγούστου

 μετάδοση live https://www.facebook.com/antarsiageitoniesathinas/videos/1015602175801418

Και η ντροπή θα ντρέπονταν μπροστά στην κατάντια της δεξιάς παράταξης. Μπλοκάρει τη λήψη απόφασης για τις υποκλοπές με 22 ψήφους (παράταξη Μπακογιάννη και ένας χρυσαυγίτης) ενώ η αντιπολίτευση συγκέντρωσε 19.
Μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, ο κατήφορος έφτασε στον πάτο αφού με την εξασφάλιση της παρουσίας δύο πρόθυμων χρυσαυγιτών, έστησαν συνεδρίαση με απαρτία: σύσσωμη η δεξιά πολυκατοικία μέσα σε 10 λεπτά, με πλήρη ομοφωνία, ολοκλήρωσε τη διαδικασία μέσα σε χειροκροτήματα ορισμένων παρόντων, που θεώρησαν τους εαυτούς τους δικαιωμένους.
 
Δεν μας προκαλεί έκπληξη η κατρακύλα τους, να προτιμάνε λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας με τις συναινέσεις των χρυσαυγιτών. Ετούτη η κυβέρνηση και ο Μπακογιάννης παίζουν την ατζέντα "νόμου και τάξης" με διαρκείς απαγορεύσεις πορειών και ρατσιστικές εκστρατείες, όπως η εκκένωση της δομής προσφύγων του Ελαιώνα για να συσπειρώσουν τους φασίστες στην καταρρέουσα δεξιά πολυκατοικία.
Ο Μπακογιάννης έχει μετατραπεί σε φρούραρχο των ΜΑΤ, δίνοντας ακόμη και σήμερα έγκριση για να περιοριστεί η διαδήλωση των κινήσεων των ελεύθερων χώρων που ήρθαν για να υπερασπίσουν την πλατεία των Εξαρχείων από την καταστροφική επιλογή να μετατραπεί σε σταθμό του μετρό και τον Λόφο Στρέφη από την εγκατάλειψη και την παράδοση στη PRODEA.
Ο άνθρωπος που ταξίδευσε μέσα σε μία βδομάδα, από τη Ν.Υόρκη ως το Κίεβο, ως δεκανίκι της εξωτερικής πολιτικής του Μητσοτάκη, δεν μπορεί να εμποδίζει τη λήψη απόφασης για τις υποκλοπές με πλειοψηφία στηριγμένη στους χρυσαυγίτες.
 
Θα μας βρούνε μπροστά τους!
Το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα μαζί με όλα τα κινήματα στις γειτονιές θα βάλουν τέλος στην κυβέρνηση των υποκλοπών, της ακρίβειας, του ρατσισμού και της καταστολής και δε θα επιτρέψουν στους Δημάρχους της Δεξιάς να κάνουν παιχνίδια με τους φασίστες στις πλάτες μας.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας