Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μπακογιάννης συναινεί στην καταστολή της διαδήλωσης για τις υποκλοπές αλλά αρνείται τη συζήτηση για το ίδιο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο

 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση υπεράσπισης της πλατείας Εξαρχείων, την Δευτέρα 29/8, 5.30μμ, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έναντι Δημαρχείου Αθήνας.
Απαιτούμε να συζητηθεί ψήφισμα καταδίκης των υποκλοπών στο δημοτικό συμβούλιο.
 
O Μπακογιάννης αρνείται να γίνει συζήτηση για τις υποκλοπές στο δημοτικό συμβούλιο με βάση σχέδιο ψηφίσματος που κατατέθηκε και ισχυρίζεται ότι είναι αναρμόδιο το όργανο αυτό να συζητά για ζητήματα δημοκρατίας και ελευθεριών. Άλλωστε θεωρεί τη δημοκρατία σχετική αξία όταν οι διαδηλώσεις "εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της πόλης", όπως την επιθυμούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, δηλαδή χωρίς διαδηλώσεις. Ο μη έχων αρμοδιότητα για τις υποκλοπές, βέβαια, έτρεξε και έδωσε τη στήριξη του στη ΓΑΔΑ για την απαγόρευση της πορείας των οργανώσεων της αριστεράς, την Πέμπτη 25/8, η οποία κατήγγειλε το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Το έγγραφο που μας απέστειλε η ΓΑΔΑ άλλωστε το καταγράφει: « … προφορική σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου Αθηναίων» όσον αφορά τον περιορισμό της συγκέντρωσης.
 
Η συγκέντρωση ήταν μαζική και εξελίχτηκε στην πρώτη διαδήλωση απάντηση στο σκάνδαλο των υποκλοπών παρά την απόφαση Θεοδωρικάκου- Μπακογιάννη. 
Τα ΜΑΤ μάζεψαν τους στρατούς των κρανοφόρων, ροπαλοφόρων και μασκοφόρων που μας απέστειλαν και η πορεία έγινε, αψηφώντας τις απειλές τους.
 
Ο Δήμαρχος Μπακογιάννης διεκδικεί το ρόλο του φρούραρχου των ΜΑΤ, με τις απανωτές δηλώσεις στήριξης της καταστολής των κατοίκων των Εξαρχείων που διαμαρτύρονται για την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων από τα έργα για τη γραμμή 4 του μετρό στα Εξάρχεια και για την εισβολή της PRODEA στον Λόφο Στρέφη. Της καταστολής, επίσης, των προσφύγων και των αλληλέγγυων που αντιστέκονται στη ρατσιστική εκκένωση της δομής του Ελαιώνα και τώρα των οργανώσεων της αριστεράς για τις υποκλοπές. Δικαίωμα του να στηρίζει το σαπίλα της κυβέρνησης της ΝΔ, των υποκλοπών, της ακρίβειας, του ρατσισμού και του σεξισμού αλλά και δικαίωμα μας είναι να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί με τις κινητοποιήσεις μας.
Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 29 Αυγούστου, το οποίο θα διεξάγεται ενώ θα διαδηλώνουν, στις 5.30μμ, πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της πλατείας Εξαρχείων και όλων των ελεύθερων δημόσιων χώρων που καταστρέφει η δημοτική αρχή, η συζήτηση για τις υποκλοπές χρειάζεται να γίνει αλλά και για τις απαγορεύσεις και την καταστολή που στηρίζει ο Δήμαρχος Αθήνας.