Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Χιλιάδες στους δρόμους για την υπεράσπιση της πλατείας Εξαρχείων. Η Αστυνομία «πολιτικών ηθών» του Θεοδωρικάκου συνέλαβε ιδιοκτήτη ταβέρνας για σύνθημα που έγραψε στο δρόμο μπροστά από το μαγαζί του!

 

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

 25 Σεπτεμβρίου

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο και βάδισαν προς την Πλατεία Εξαρχείων διατρανώνοντας την πλήρη αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης και της Αττικό Μετρό για την εξαφάνιση της μοναδικής και ιστορικής πλατείας της γειτονιάς.

Ο αγώνας έχει κερδίσει τη μαζική στήριξη των κατοίκων, των εργαζόμενων και της νεολαίας που αναγνωρίζει σε αυτή την επίθεση την ίδια κυβέρνηση της ακρίβειας, των υποκλοπών, του σεξισμού και του ρατσισμού.

Προκλητική για άλλη μια φορά η παρουσία της Αστυνομίας, με τα ΜΑΤ να εκσφενδονίζουν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, συμπεριφερόμενοι ως στρατός κατοχής. Μάλιστα η Αστυνομία «πολιτικών ηθών» του Θεοδωρικάκου δεν άντεξε το γράψιμο συνθήματος σε δρόμο των Εξαρχείων από μαγαζάτορα μπροστά το μαγαζί που έλεγε:

« Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, όχι μετρό στην Πλατεία». Τους απήγγειλαν μάλιστα στα γρήγορα κατηγορίες για «φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και «απείθεια».

Ο αγώνας για να μπει τέλος στα καταστροφικά σχέδια κυβέρνησης και Μπακογιάννη είναι μόνο στην αρχή και έχει αρχίσει να απλώνεται στις γειτονιές. Η σύνδεση του κινήματος υπεράσπισης υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων και του πράσινου, της πλατείας Εξαρχείων, του Λόφου Στρέφη, του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων, του Πάρκου Δρακόπουλου, της Ακαδημίας Πλάτωνος με το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα μπορεί να μπλοκάρει τις επιθέσεις κυβέρνησης και Μπακογιάννη.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αγωνιστών.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καλεί σε εκδήλωση την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη στις 7μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθήνας, Τσαμαδού 9 με ομιλητές

Ομιλητές: Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, Δημήτρης Παπαχρήστος, συγγραφέας, εκφωνητής της κατάληψης Πολυτεχνείου 1973, Αγγελική Μαρκέλλου, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής, Βασίλης Μυρσινιάς, μέλος Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, εκπρόσωπος Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων-εργαζόμενος στη γραμμή 4 του Μετρό, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Φωτο διαδήλωσης Γιάννης Κονταρίνης EUROKINISI

Φωτο συνθήματος Αλέξανδρος Σταματίου