Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Το βραβείο Δημοκρατίας του Μπακογιάννη για τον Ζελένσκι στάζει αίμα

 

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

 28 Σεπτεμβρίου

Στο Athens Democracy Forum έχει μαζευτεί η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα μιας χούφτας ηγετικών στελεχών του παγκόσμιου συστήματος και κολαούζων του με τον Δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη να παριστάνει τον μέγα δημοκράτη που απονέμει βραβεία στο όνομα της πόλης.

 Για ποια δημοκρατία συζητάνε οι φίλοι των δικτατόρων της Σ.Αραβίας, του ρατσιστικού απαρτχάιντ του Ισραήλ- που μακελεύει παιδιά στην Παλαιστίνη- εκείνοι που με τις πολιτικές τους υπηρετούν τα συμφέροντα των Τραπεζιτών στην ΕΕ και στρώνουν το δρόμο στην άνοδο των φασιστών στην Ιταλία, την Σουηδία, τη Γαλλία;

Μοιράζει βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών στον Ζελένσκι, ο άνθρωπος ο οποίος μαζί με τους χρυσαυγίτες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας επέβαλε να μη γίνει συζήτηση για τις υποκλοπές τηλεφώνων, την κραυγαλέα παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών από την ΕΥΠ με ευθύνη του θείου του και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που απέλυσε τον ανιψιό του ως υπεύθυνο για την παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρουλάκη. Μοιράζει βραβείο, δύο μέρες μετά τα συγχαρητήρια Ζελένσκι στη Μελόνι, αρχηγό των φασιστών της Ιταλίας και ανοικτών οπαδών του Μουσολίνι.

Οι φιλελεύθεροι της Δύσης τα δίνουν όλα για να στηρίξουν το ΝΑΤΟ στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό με τη Ρωσία, στον πόλεμο δια αντιπροσώπων στην Ουκρανία, με τους λαούς να πληρώνουν με αίμα τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπήκε στο πλευρό του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και επιδιώκει οφέλη στον άδικο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό με την Τουρκία με κλιμάκωση των εξοπλισμών, την ώρα που ζητάνε στο φτωχόκοσμο να περικόψει την …κατανάλωση της πανάκριβης ενέργειας, αποτέλεσμα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και του φορτώνουν την ακρίβεια.

Ο Μπακογιάννης, μιλώντας για συμβολή του Δήμου της Αθήνας στην «ανοικοδόμηση της Ουκρανίας» μας θυμίζει ότι τα κοράκια των κατασκευαστικών εταιριών πάντα προετοιμάζονται πριν ταφούν οι νεκροί στα πεδία των μαχών. Και οι Έλληνες καπιταλιστές είναι καλά πλασαρισμένοι πάντα σε αυτό το φαγοπότι.

Στην κρίση της ΝΔ, ο Μπακογιάννης παίζει τα δικά του παιχνίδια ανάδειξης.

Όλες τις βρόμικες δουλειές τους, ανάμεσα τους και το ξέπλυμα πολιτικών μαριονετών, πότε του Ζελένσκι, πότε του αλήστου μνήμης πραξικοπηματία, με τη στήριξη των ΗΠΑ, Γουαϊδό της Βενεζουέλας (για τον οποίο μας έφερε ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας!!!) δε μπορεί να τις κάνει στο όνομα μας.

Και εξάλλου για ποια δημοκρατία μιλάει ο Δήμαρχος της Αθήνας; Γι αυτήν, που για να εξυπηρετηθεί το χρέος, επιβάλλει απαγορεύσεις στις συνδικαλιστικές και τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζόμενων και της νεολαίας, βάζει την αστυνομία στα πανεπιστήμια και βάζει τα ΜΑΤ στις γειτονιές για να προχωρήσουν οι επενδύσεις-αναπλάσεις των κερδοσκόπων γης;

Τη δημοκρατία, την ειρήνη, την ευημερία δεν την εγγυάται το άθλιο σύστημα τους αλλά οι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας, οι αγώνες ενάντια στον πόλεμο, την ακρίβεια, τον ρατσισμό και τον σεξισμό.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ