Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση-πορεία υπεράσπισης της γειτονιάς των Εξαρχείων.

 

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

24 Σεπτεμβρίου

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση-πορεία, Σάββατο 24/9, 6μμ, Μουσείο.

Η ιστορική πλατεία των Εξαρχείων στην καρδιά της Αθήνας αποτελεί τον τόπο όπου διαχρονικά συμπυκνώνεται ολόκληρη η ριζοσπαστικοποίηση και η μαχητική διάθεση της νεολαίας και του κόσμου της αντίστασης, είναι η πλατεία των εξεγέρσεων του Πολυτεχνείου και του Δεκέμβρη του 2008.

 Με όλα αυτά προσπαθεί να τελειώνει η κυβέρνηση και για αυτό έχει σκυλιάσει να την ξηλώσει με ΜΑΤ, χημικά και λαμαρίνες. Ο τρόπος που έχει επιλέξει; Η δημιουργία ενός αχρείαστου σταθμού του μετρό, σε μια γειτονιά όπου εξυπηρετείται πολλαπλώς από ΜΜΜ, ενώ άλλες περιοχές -προφανώς λιγότερο κερδοφόρες για το τουριστικό κεφάλαιο και το real estate- εξακολουθούν να μην συνδέονται με μέσα σταθερής τροχιάς. Ένας σταθμός μάλιστα που εκτός από την ίδια την πλατεία θα καταστρέψει και το πράσινό της, ενώ θα προωθήσει τον συντελούμενο εξευγενισμό και την τουριστικοποίηση της περιοχής (βλ. «ανάπλαση» της PRODEA στον λόφο του Στρέφη), που τινάζει τις τιμές των ενοικίων στον αέρα και πετάει έξω τους απλούς κατοίκους της γειτονιάς!

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Ήδη εξελίσσεται στην γειτονιά ένα πλειοψηφικό ρεύμα αντίστασης στο μετρό, τις αναπλάσεις και την αστυνομοκρατία, με μεγαλειώδεις πορείες χιλιάδων ανθρώπων, ενώ πραγματοποιήθηκε πολυήμερη απεργία αρχαιολόγων και τεχνικών στα έργα του μετρό. Η διαδήλωση στο Μουσείο στις 24/9, 6μμ είναι ένας μεγάλος σταθμός σε αυτή την μάχη! Είναι ώρα να κλιμακώσουμε την σύγκρουση! 

Το κίνημα υπεράσπισης των Εξαρχείων ενάντια στην καταστολή, την περιβαλλοντική καταστροφή, την τουριστικοποίηση και τον εξευγενισμό που πετάει έξω από την γειτονιά κατοίκους και φοιτητές να γίνει υπόθεση των φοιτητικών συνελεύσεων, που ετοιμάζονται να ξηλώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα μέτρα Κεραμέως-Χρυσοχοίδη, όπως και των συνδικάτων που με την κινητοποίηση στη ΔΕΘ ξεκίνησαν ένα καυτό φθινόπωρο απεργιακής σύγκρουσης και κλιμακώνουν με Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

 Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε την επίθεση της κυβέρνησης και του Μπακογιάννη στα Εξάρχεια και να τους πετάξουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Εκεί ανήκουν!