Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Με ΜΑΤ και χημικά, Θεοδωρικάκος και Μπακογιάννης χτύπησαν τη διαδήλωση στα Εξάρχεια.

 

9 Σεπτεμβρίου
Η κυβέρνηση των υποκλοπών, της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της ακρίβειας έστειλε τις ορδές των ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου, με την έγκριση του Μπακογιάννη, για να καταστείλουν την κινητοποίηση υπεράσπισης των Εξαρχείων, της ιστορικής πλατείας Εξαρχείων από την καταστροφή που θα προκαλέσει η εγκατάσταση ενός αχρείαστου σταθμού του Μετρό και του Λόφου Στρέφη από την εισβολή της PRODEA.
 Η μαζική και μαχητική διαμαρτυρία χιλιάδων διαδηλωτών, κατοίκων, γονιών με τα παιδιά τους, εργαζόμενων και φοιτητών βρέθηκε αντιμέτωπη στα ΜΑΤ, που με διαρκείς επιθέσεις εμπόδιζαν το πλήθος να πλησιάσει τις «ιερές» λαμαρίνες της πλατείας.
Τα ΜΑΤ έφραξαν το δρόμο στους διαδηλωτές του Συντονιστικού δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων στην οδό Αραχώβης και επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές.
Λίγα λεπτά αργότερα, η πορεία κατάφερε να αποφύγει τα αστυνομικά μέτρα και να φτάσει στην πλατεία με τα πανό της κίνησης «Όχι μετρό Στα Εξάρχεια», πλαισιωμένο από μεγάλη ομάδα μουσικών. Μαζί τους βρέθηκε και η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας». Χωρίς καμία πρόκληση, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και καταδίωξαν τους διαδηλωτές.
Είναι φανερό, ότι το κίνημα νικάει και η κυβέρνηση παρέα με τον Μπακογιάννη καταφεύγουν στα ΜΑΤ για να φυλάνε λαμαρίνες στην πλατεία.
Είναι ώρα το κίνημα υπεράσπισης των Εξαρχείων να βρεθεί μαζί με το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα και να δώσουμε μαζί τη μάχη για να διώξουμε την κυβέρνηση των υποκλοπών, της επιβολής της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ, της άγριας λιτότητας και των περικοπών στην υγεία και την παιδεία και του ρατσισμού που δολοφονεί πρόσφυγες από τον Έβρο μέχρι τον Ελαιώνα.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των Εξαρχείων από την καταστολή, την περιβαλλοντική καταστροφή, την τουριστικοποίηση και τον εξευγενισμό που πετάει έξω από την γειτονιά κατοίκους και φοιτητές να γίνει υπόθεση των φοιτητικών συνελεύσεων, που ετοιμάζονται να ξηλώσουν τα μέτρα Κεραμέως-Χρυσοχοίδη και των συνδικάτων που με την κινητοποίηση στη ΔΕΘ ξεκινάνε το γύρο απεργιακής σύγκρουσης για αυξήσεις και προσλήψεις.
Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε την επίθεση της κυβέρνησης και του Μπακογιάννη στα Εξάρχεια και να τους πετάξουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Εκεί ανήκουν!

Φωτο Στέλιος Μιχαηλίδης Εργατική Αλληλεγγύη και Μάριος Λώλος