Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Με ΜΑΤ στα κεφάλια των διαδηλωτών o Mπακογιάννης ανοίγει το δρόμο στους ιδιώτες της UNISON στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

 

Συγκέντρωση, Τρίτη 20/9, 5.30μμ, Πάρκο Κύπρου και Πατησίων
Καλεί η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης-Πατησίων.
 
Ο Δήμαρχος-φρούραρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης κάλεσε την Αστυνομία και τα ΜΑΤ του Τάκη Θεδωρικάκου για να καταστείλουν την κινητοποίηση των κατοίκων στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων που διαμαρτύρονται για την εισβολή της ιδιωτικής εταιρίας UNISON στους χώρους του πρασίνου, τα πάρκα και τους Λόφους του Δήμου Αθήνας.
Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στο κόσμο που βρέθηκε εκεί με το πανό τραυματίζοντας ανθρώπους με χτυπήματα γκλομπ στο κεφάλι και το σώμα. Προχώρησαν σε έξι προσαγωγές προκειμένου να διαλύουν την κινητοποίηση.
Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη χαρίζει 35 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρία UNISON και της αναθέτει εργολαβικά την συντήρηση του Πράσινου ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό με το πάγωμα των προλήψεων. Τα αποτελέσματα τα είδαμε το χειμώνα όταν στο βωμό του κέρδους της εταιρίας προχώρησαν σε απίστευτες καρατομήσεις δένδρων στις γειτονιές.
Τώρα, η δημοτική αρχή “επανέρχεται” στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων από το οποίο αποχώρησε το 2007 όταν έστελνε ξανά τα ΜΑΤ επί Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη για να επιβάλουν το κόψιμο δεκάδων αιωνόβιων δένδρων ώστε να μετατραπεί το πάρκο σε πάρκινγκ ιδιωτικής εταιρίας. Είχαν μαζί τους τους χρυσαυγίτες του Αγίου Παντελεήμονα.
Είναι η ίδια πολιτική της κυβέρνησης και του Μπακογιάννη που στο όνομα της “πράσινης ανάπτυξης και των αναπλάσεων” προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, καταστρέφουν ελεύθερους χώρους και το πράσινο στις γειτονιές , τους Λόφους και τις πλατείες, όπως στα Εξάρχεια για τη γραμμή 4 του μετρό όπου εξαφανίζουν την πλατεία, στο στο Λόφο Στρέφη για χάρη της εταιρίας real estate PRODEA Investments, στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος όπου “φυτεύουν” το Αρχαιολογικό Μουσείο στη καρδιά του πετσοκόβοντας εκατοντάδες δένδρα, το πάρκο Δρακοπούλου. Είχαν προηγηθεί καταστροφές χώρων όπως το πάρκο Ιακωβάτων στα Πατήσια για να μπουν τα τσίγκινα κοντέινερ της προσχολικής αγωγής.
Ετούτη η κυβέρνηση είναι ένα ζόμπι που σε κάθε βήμα έχει ανάγκη τα ΜΑΤ για να επιβάλει την πολιτική της ακρίβειας, του ρατσισμού, του σεξισμού, της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το πάρκο Κύπρου και Πατησίων.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στις 5.30μμ στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων.