Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Κυψέλη, Αγία Παρασκευή, ώρα να σταματήσουν οι βάρβαρες επιθέσεις του Χρυσοχοϊδη ενάντια σε νεολαίους των πλατειών


Κυψέλη, Αγία Παρασκευή, ώρα να σταματήσουν οι βάρβαρες επιθέσεις του Χρυσοχοϊδη ενάντια σε νεολαίους των πλατειών

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με επικεφαλής τον Χρυσοχοϊδη εξαπέλυσε μια νέα επιχείρηση “νόμου και τάξης” στις πλατείες, όπου η νεολαία βγαίνει για να ανασάνει μετά την πολυήμερη καραντίνα.
Η νυχτερινή εφόρμηση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη ήταν απρόκλητη, βάρβαρη βάναυση και δολοφονική.
Ξεκίνησε χωρίς καμία προειδοποίηση και συστάσεις από την Αστυνομία η εφόρμηση των ΜΑΤ κατά των νέων που έπιναν μπύρες, με κλείσιμο των φώτων της πλατείας και προκαλώντας πανικό. Συνέχισαν να καταδιώκουν και να ξυλοφορτώνουν τους νεαρούς στα γύρω στενά, στις πύλες των πολυκατοικιών με τραυματίες να καταλήγουν με ανοιχτά κεφάλια στα νοσοκομεία.
Έριξαν χημικά σε πολυκατοικίες όπου διαμένουν οι πλέον ευπαθείς άνθρωποι, για τους οποίους ισχυρίζονται ότι παίρνονται τα μέτρα προστασίας, όπως άνθρωποι της τρίτης ηλικίας με πνευμονοπάθειες.
Μάλιστα αστυνομικοί έστηναν καρτέρι στα παρακάτω στενά αιφνιδιάζοντας, όσους έφευγαν και ξυλοφορτώνοντάς τους.
Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος που ήταν παρών αναφέρει: “Κατά τις 2 παρά, τα φώτα στην πλατεία Aγ.Γεωργίου κλείσανε. Το αντανακλαστικό "ωωω" που ακούγεται σε τέτοιες ξαφνικές περιπτώσεις συσκότισης το διαδέχτηκε η αντανάκλαση από τα άσπρα κράνη των ΜΑΤ, οι καπνοί από τα χημικά και οι εκρήξεις των κρότου λάμψης. Από πίσω, ακολούθησαν δεκάδες αφιονισμένοι Δελτάδες που ξυλοφόρτωναν οποιονδήποτε κυκλοφορούσε. Το ίδιο και άλλοι μπάτσοι στα γύρω στενά που περιελάμβαναν τον κόσμο που έτρεχε να σωθεί, ανοίγοντας κεφάλια και προχωρώντας σε προσαγωγές. Δεν προηγήθηκε η παραμικρή σύσταση. Επρόκειτο για μια βάναυση απρόκλητη επίθεση σε κόσμο, που το μόνο του "έγκλημα" ήταν το να απολαμβάνει την όμορφη ανοιξιάτικη βραδιά σε μια μεγάλη κ ευρύχωρη πλατεία".
Είναι σαφές, ότι ο Χρυσοχοϊδης επέλεξε αυτήν την έφοδο των ΜΑΤ για να στείλει το μήνυμα ότι κάνει κουμάντο στις πλατείες, τις οποίες η κυβέρνηση και οι Δήμαρχοί της, όπως ο Μπακογιάννης, τις προορίζουν για κατατεμαχισμό προς χάριν του απλώματος των τραπεζοκαθισμάτων.
Είναι γνωστό, ότι η Αθήνα και άλλες συνοικίες διαθέτουν ελάχιστους ανοικτούς ελεύθερους χώρους, ενώ οι πλατείες έχουν καταπατηθεί από τις αποφάσεις των Δήμων να τις μετατρέψουν σε αυλές καταστημάτων εμποδίζοντας την ελεύθερη μετακίνηση των πεζών και ιδιαίτερα των αναπήρων.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα χάνουν τις δουλειές τους και πετσοκόβονται τα μεροκάματα τους, ενώ οι μικρομαγαζάτορες εξαφανίζονται.
Είναι γελοία η προπαγάνδα στελεχών της κυβέρνησης, των Γεργιάδηδων και των Μπογδάνων που στοχοποιούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους δημοτικούς της συμβούλους για “υποκίνηση” των εκδηλώσεων στις πλατείες. Κόπτονται για συνωστισμό στις πλατείες αλλά στα σχολεία κατεβάζουν νομοσχέδιο όπου αυξάνουν σε πάνω από 24 τους μαθητές ανά τάξη!!! Ποια εργοστάσια έκλεισαν με την πανδημία για να προστατευτούν οι εργάτες; Ποια καμπ εκκενώθηκαν για να σωθούν οι χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μόρια μέχρι την Αμυγδαλέζα;
Πίσω από αυτήν την επίθεση, βρίσκεται μια ολόκληρη επιχείρηση αποπροσανατολισμού του κόσμου από την κυβέρνηση για να περάσουν όλες οι αντεργατικές επιθέσεις διότι η οικονομία τους μπαίνει σε ύφεση και μας καλούν πάλι να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα. Η Κεραμέως επιτίθεται στο δημόσιο σχολείο, στα νοσοκομεία απολύονται καθαρίστριες και το προσωπικό φύλαξης για να έρθουν εργολάβοι, ενώ στον τουρισμό κάνουν πλάτες στους μεγαλοξενοδόχους.

Θα μας βρούνε μπροστά τους!
Η νεολαία έχει να δώσει τη μάχη στα πανεπιστήμια και τα σχολειά στο πλευρό των εκπαιδευτικών και δεν τις πτοούν οι γελοίες δικαιολογίες για να απλωθεί το χέρι της καταστολής στις πλατείες.
Εξω τα ΜΑΤ απο τις πλατείες. Οχι τραπεζοκαθίσματα στους ελεύθερους χώρους και τις πλατείες!
Χώρους ανοιχτούς για την διασκέδαση της νεολαίας τώρα!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Φωτο Στέλιος Μιχαηλίδης
 · 9 Μαΐου