Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Η απόφαση του ΚΑΣ καρατομεί τους χειροτέχνες για χάρη των συμφερόντων των επιχειρηματιών του τουρισμού

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η απόφαση του ΚΑΣ καρατομεί τους χειροτέχνες για χάρη των συμφερόντων των επιχειρηματιών του τουρισμού 




Να ανοίξουν οι πάγκοι των χειροτεχνών για να ζήσουν από το μεροκάματο τους
Η απόφαση του ΚΑΣ και της υπουργού πολιτισμού που πετάει τους χειροτέχνες-καλλιτέχνες δρόμου από τους φυσικούς τους χώρους στην Aποστόλου Παύλου, την Αδριανού, την Αιόλου, την Άρεως είναι μία άκαρδη και αδικαιολόγητη απόφαση,πραγματικό σφαγείο,που καταδικάζει ένα από τα πιο σκληρά κομμάτια εργαζόμενων ανθρώπων αυτής της πόλης στον αφανισμό.
Σαν να μην έφτανε η αγωνία από τη συνεχιζόμενη κρίση και τους θανάτους λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, η έλλειψη του μεροκάματου εξαιτίας της καραντίνας και η ολοκληρωτική αδιαφορία της κυβέρνησης για το πώς θα επιβιώσουν εκατοντάδες άνθρωποι, αφού καμία πρόνοια ή επίδομα δεν δόθηκε, κατατάσσει το ΚΑΣ και την Μενδώνη άξια στο πλευρό των απατεώνων Μητσοτάκη- Μπακογιάννη.
Αυτή η κίνηση του ΚΑΣ πάει πακέτο με την απόφαση να ιδρυθεί “Ανώνυμη Εταιρεία για τη «διαχείριση» του Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου” παραδίδοντας στα αρπακτικά του τουρισμού τους χώρους αναψυχής και περιπάτου χιλιάδων ανθρώπων. Στη αυλή της δράσης αυτών των αρπακτικών δεν χωράνε οι χειροτέχνες που απλώνονται στην Αποστόλου Παύλου.
Η δικαιολογία ότι αυτό συμβαίνει για τον καλλωπισμό του Λόφου της Ακρόπολης γράφει στα παλιά της τα παπούτσια-αν έχουν,τη ζωή εκατοντάδων και την γνώμη της γειτονιάς και όλων των συλλογικοτήτων ,σωματείων ,μαθητικών συμβουλίων,ενώσεων γονέων και της πλειοψηφίας των εργαζόμενων και της νεολαίας της Αθήνας που ακριβώς γι’ αυτό όχι μόνο κατεβαίνουν στην αγορά των καλλιτεχνών -χειροτεχνών άλλα και έχει απλώσει την αλληλεγγύη της σαν ασπίδα.
Γιατί και άλλες φορές επιχειρήθηκε να διωχθούν και τσάκισαν τα μούτρα τους στην αποφασιστικότητα μας . Αυτό θα συμβεί και τώρα και ας μην έχει καμία αμφιβολία γι αυτό το ΚΑΣ, η Μενδώνη, ο δήμαρχος , ο πρωθυπουργός και οι παρατρεχάμενοι τους.
Ξεκινάμε αύριο με την μαζική συμμετοχή στις 11πμ,στην πλατεία Συντάγματος στην ιστορική αυτή Πρωτομαγιά του 2020 ,μία 1μάη που παλεύει για να σώσει ζωές από την επιδημία και την καπιταλιστική κρίση,στην συγκέντρωση που καλούν, συνδικάτα,φοιτητικοί σύλλογοι,μαθητές ,περιβαλλοντικές οργανώσεις





, η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική κοινότητα ,δημοτικές παρατάξεις της αριστεράς και κόμματα της Αριστεράς.
Πρώτο βήμα, η επαναλειτουργία των πάγκων των χειροτεχνών στους δρόμους που βρίσκονταν πριν τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού, μαζί με το άνοιγμα όλων των υπαίθριων αγορών.
Η Ανταρσία στις γειτονίες της Αθήνας καλεί όλες/ους με ενότητα να οργανώσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα των χειροτεχνών ,που μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση του και να τους σταματήσουμε!!
30 Απριλίου