Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργατών και εργατριών της Τέχνης Πέμπτη 7 Μάη, Σύνταγμα 12μεσ

Οι εργάτες και εργάτριες της Τέχνης δεν θα πληρώσουν τα σπασμένα ενός συστήματος που γέννησε την πανδημία του κοροναϊού με την καταστροφή του περιβάλλοντος, την αποψίλωση των δασών, την ανάπτυξη της βιομηχανικής κτηνοτροφίας, διαλύοντας τους φυσικούς τρόπους παρεμπόδισης της εξάπλωσης των ιών από τα ζώα στους ανθρώπους. Οι κυβερνήσεις με την διάλυση των δημόσιων συστημάτων υγείας απόμειναν με την καραντίνα, ένα μεσαιωνικό εργαλείο αντιμετώπισης των πανδημιών.
Την ίδια ώρα το σύστημα τους βουλιάζει σε νέα οικονομική ύφεση και έτσι μας ζητάνε τα ρέστα "για να μας σώσουν" τάχα. Σώζουν τους Τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιριών, ξενοδοχείων, σώζουν και τους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν την Τέχνη και την δημιουργία ως εμπόρευμα, όχι όμως τους εργαζόμενους.
Γι αυτο είναι στο χέρι να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν. Πάνω απ' όλα το δικαίωμα στη ζωή και στη συνέχιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Ας σταματήσουν λοιπόν να λιβανίζουν το τουριστικό κεφάλαιο και να κάνουν ξόρκια για να ξαναζωντανέψει το ζόμπι της βιομηχανίας τουρισμού.
Έχουμε το δικαίωμα στην δημιουργία και τη ζωή και γι αυτό απαιτούμε, δεν επαιτούμε επίδομα αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους και όλες.
Απαιτούμε κρατική επιχορήγηση στους Δήμους ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν σχέδια, προγράμματα, εκθέσεις, παραστάσεις, δράσεις με βάση τις συλλογικές συμβάσεις τω εργαζομένων στο χώρο.
Οι Δήμοι να στηρίξουν ανοικτές αγορές έργων και χειροτεχνημάτων. Να σταματήσουν να επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού και ο Μπακογιάννης, στην περίπτωση των χειροτεχνών στο Θησείο και αλλού.
Καλούμε τον ΟΠΑΝΔΑ και την Τεχνόπολη να αναπροσαρμόσουν την λειτουργά στις σύγχρονες ανάγκες των εργατών και εργατριών της Τέχνης και όχι για την συνέχιση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των βαρώνων του τουρισμού και του θεάματος.
ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ/ΙΣΣΕΣ, ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΡΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 · 6 Μαΐου