Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 11ΠΜ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ! ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΠ, ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΚΤΟΝΟΥ Ν/Σ


 
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 11ΠΜ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ! ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΠ, ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΚΤΟΝΟΥ Ν/Σ



Η φετινή Πρωτομαγιά είναι μέρα σύγκρουσης με την κυβέρνηση της Ν.Δ γιατί
με αφορμή την πανδημία
βρέθηκαν χωρίς δουλειά, πολλές χιλιάδες εργαζομένων, άλλοι από τους οποίους κάλυψαν τις ανάγκες 1,5 μήνα με το επίδομα των 800 Ε, ενώ μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες εξαιρέθηκαν, όπως οι ηθοποιοί, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, κλπ άλλοι εργαζόμενοι έφτασαν στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε νοσοκομεία, φαρμακεία,σούπερ μάρκετ, εταιρείες ταχυμεταφορών, κλπ, και μάλιστα χωρίς να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας σπαταλήθηκαν εκατομμύρια σε εταιρείες ημετέρων μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, των ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομειών, και των voucher που αποσύρθηκαν κατόπιν της κατακραυγής σύσσωμης της επιστημονικής κοινότητας βρέθηκαν στοχοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως των προσφύγων στα καμπ και των ρομά στους καταυλισμούς ως υγειονομικές βόμβες, και μέσα σε συνθήκες εγκλεισμού των πολιτών, η κυβέρνηση προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις και έβαλε στα σκαριά την ψήφιση ενός επαίσχυντου νόμου για την Παιδεία.

Η κυβέρνηση κομπάζει για τις επιτυχίες της, όμως, εμείς ξέρουμε καλά τι μας επιφυλάσσει για το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει την τεράστια οικονομική κρίση που έρχεται, φυσικά, πάλι διασώζοντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις τράπεζες και αφήνοντας τους εργαζόμενους είτε άνεργους με ελεεινά επιδόματα, είτε κακοπληρωμένους.
Γι αυτό φέτος η Πρωτομαγιά μετατρέπεται σε εβδομάδα δράσεων.
Το πρόγραμμα έχει τα εξής κέντρα δράσης:
Παρέμβαση στους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας με περιοδείες την Δευτέρα-Πέμπτη για την 1η Μάη. Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις στο Βοήθεια στο Σπίτι, την καθαριότητα, τον ΚΥΑΔΑ.
Παρουσία στην κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων την Τρίτη 28 Απρίλη 1.30μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. «Τα ξενοδοχεία στους εργάτες για να μείνουν πρόσφυγες, άστεγοι, Ρομά, ηλικιωμένοι»
Παρέμβαση στον ΕΦΚΑ την Πέμπτη 30 Απρίλη 1.30μμ Ακαδημίας 22 διεκδικώντας να δοθούν κτίρια για την στέγαση προσφύγων, αστέγων, Ρομά στην Αθήνα και αλλού και να σταματήσει το ξεπούλημα σε ιδιώτες.
Συμμετοχή στην συγκέντρωση για την 1η Μάη στο Σύνταγμα στις 11πμ
Συμμετοχή στις εκδηλώσεις στις γειτονιές της Αθήνας σε πλατείες το Σάββατο 2

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις στην Υγεία, την Παιδεία και τους Δήμους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επίταξη χωρίς αποζημίωση στα αφεντικά, των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, των ξενοδοχείων και όλων των επιχειρήσεων που κλείνουν. Καμιά περικοπή μισθών και συντάξεων, εγγυημένο μηνιάτικο για όλους. Απαγόρευση απολύσεων και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για όσους και όσες δουλεύουν σε συνθήκες πανδημίας, π.χ. στα σουπερμάρκετ και στις συγκοινωνίες.
Να καταργηθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων και των μεταναστών, να ανοίξουν όλα τα άδεια κτήρια για να βρουν στέγη όλα τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού, άστεγοι, πρόσφυγες, Ρομά, μετανάστες χωρίς χαρτιά. Τέρμα στα αστυνομικά μέτρα, τις απαγορεύσεις και τις καταγραφές των μετακινήσεων, να παραγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.
Η εργατική απάντηση γενικεύεται σε ένα κεντρικό αίτημα. Στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε να μην μείνει καμιά και κανένας άνεργος, απλήρωτος, με κομμένο μισθό ή σύνταξη, χωρίς προστασία σε νέο γύρο της πανδημίας.