Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έξι υποψήφιοι μετανάστες στο ψηφοδέλτιο της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας»

Η πρώτη ψήφος των μεταναστών θα είναι για την αριστερά που παλεύει για τα εργατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, για την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!
  • Μαζί παλέψαμε για να μην φορτωθούμε τα βάρη της κρίσης, με ανεργία και με φτώχεια σαν κι αυτή που μας έδιωξε από τη χώρα μας! Μαζί βρεθήκαμε στις Πανεργατικές απεργίες ενάντια στο μνημόνιο.
  • Μαζί βρεθήκαμε στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια απαιτώντας άσυλο, νομιμοποίηση, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, ψήφο για τις εκλογές, δικαίωμα να έχουμε τζαμιά και νεκροταφεία, δικαίωμα να έχουμε παιδεία και υγεία, δικαίωμα στο σεβασμό για την μεταχείριση από το κράτος.
  • Μαζί παλέψαμε για ειρήνη και δημοκρατία όταν η αστυνομία δολοφονούσε στην Π. Ράλλη συνανθρώπους μας που ζητούσαν άσυλο, όταν έκανε απαγωγές των Πακιστανών, όταν έσκιζαν το Κοράνι και έκαιγαν τζαμιά, όταν μαζί με φασίστες έκαναν ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια, πολυκατοικίες, γειτονιές και στους δρόμους.
  • Εμείς είμαστε οι εργάτες του κόσμου και δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους με βάση το χρώμα, τη φυλή, το έθνος και τη θρησκεία. Ο εχθρός μας είναι ο καπιταλισμός και όχι τα αδέρφια μας οι εργάτες από τις άλλες χώρες.
  • Αντί να σπαταλάμε σήμερα λεφτά για όπλα, αστυνομίες και FRONTEX για να πνίγουν μετανάστες στα σύνορα, για στρατόπεδα συγκέντρωσης και απελάσεις, ας τα δώσουν για τις ανάγκες όλων των εργαζόμενων!
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

     Η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» είναι το μοναδικό ψηφοδέλτιο που έχει έξι υποψήφιους μετανάστες, δύο από το Πακιστάν, δύο από το Μπαγκλαντές, έναν από την Αλβανία και έναν από την Αφρική. Στο ψηφοδέλτιο συσπειρώθηκαν μετανάστες που πρωτοστάτησαν στην αντίσταση απέναντι στις προσπάθειες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με δεκανίκι το ΛΑΟΣ, να μετατρέψουν τους μετανάστες σε εξιλαστήρια θύματα της κρίσης, ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Νέο Κόσμο, στην Νέα Ιωνία, στου Ρέντη ή στη Σκάλα Λακωνίας, αλλά και στους κοινούς Πανεργατικούς αγώνες της Άνοιξης (μέσα από την Ένωση Μεταναστών Εργατών) ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Με κεντρικές διεκδικήσεις την νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την παρουσία στην ελλάδα της δολοφονικής FRONTEX. Αυτές τις μέρες η απεργία πείνας των Ιρανών προσφύγων με τα ραμμένα στόματα είναι μάχη που στηρίζει η «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» φέρνοντας στην επιφάνεια την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί τους μετανάστες στην εξαθλίωση.Μπασάρ Α Μ Αμπούλ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος από την 1η Εκλογική Περιφέρεια.
Μετανάστης από το Μπαγκλαντές, μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, μέλος του Ισλαμικού Φόρουμ της Ελλάδας, πρόεδρος του Ελληνομπαγκλαντεσιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σαμπού Μοχαμάντ Λαμίν
Υποψήφιος για το Κοινοτικό Συμβούλιο της 2ης Εκλογικής Περιφέρειας.
Μικροπωλητής από την Γκάμπια, μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.


Σαϊντ Μοχαμαντ
Υποψήφιος για το Κοινοτικό Συμβούλιο της 3ης Εκλογικής Περιφέρειας. Ένας από τους 28 απαχθέντες Πακιστανούς το 2005, μέλος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα».

Χουρσίντ Ασάμ,
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος από την 4η Εκλογική Περιφέρεια. Μέλος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα».Ντριτάν Τσάρα,
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος από την 5η Εκλογική Περιφέρεια.
Οικοδόμος, πρόεδρος σωματείου Αλβανών μεταναστών Αθήνας, μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.

Ισλάμ Μντ Αμινούλ,

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος από την 6η Εκλογική Περιφέρεια,.Παντοπώλης από το Μπαγκλαντές, μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.