Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Συνάντηση με τον Σύλλογο γονέων του 133ου δημοτικού για την τοποθέτηση κοντέινερ στην αυλή.

 

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας



Συνάντηση με τον Σύλλογο γονέων του 133ου δημοτικού για την τοποθέτηση κοντέινερ στην αυλή.
Την Παρασκευή 4/6, κλιμάκιο της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, με τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κωνσταντίνου, τον Νίκο Αλεξανδράτο σύμβουλο της 6ης δημοτικής κοινότητας και τις εκπαιδευτικούς Ντίνα Γκαρανέ και Σταυρούλα Πανίδου, επισκεφθήκαμε τον χώρο του 133ου Δημοτικού Σχολείου στην συμβολή των οδών Κυψέλης και Τροίας, στου οποίου τον αύλειο χώρο πρόκειται να τοποθετηθούν 3 κοντέινερ για την στέγαση της προσχολικής αγωγής.
Στον αύλειο χώρο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας υπάρχει ήδη αρνητική εμπειρία στέγασης μαθητών άλλου σχολείου σε κοντέινερ. Με βάση αυτήν την εμπειρία τους, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων, που παρευρέθησαν στην συνάντηση, μας ενημέρωσαν για τα ζητήματα και την επικινδυνότητα που θα προκύψουν από αυτήν την διαχείριση που απαξιώνει και υπονομεύει την εκπαιδευτική διαδικασία.
Στο σχολείο, την αυλή και τις αίθουσες, ο σύλλογος γονέων έχει βάλει το μεράκι του (και τα χρήματα του...) ώστε να υπάρχουν υπέροχες ζωγραφιές, πίνακες μοναδικοί στις τάξεις ενώ έβαλε το χεράκι του για να υπάρχει στην αυλή γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Πάνω στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ θα αραδιάσει τα τρία κονσερβοκούτια της δίχρονης προσχολικής αγωγής δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση για τα παιδιά στα διαλείμματα αλλά και καταργώντας το γηπεδάκι. Άραγε που θα μπορούν να τρέξουν, να παίξουν, να χαρούν, να πειράξουν τα παιδιά αν θα βρεθούν στοιβαγμένα σαν σαρδέλες στην αυλή που θα απομείνει;
Ο σύλλογος γονέων του 133 έχει ήδη συντάξει και αποστείλει καταδικαστική επιστολή στην δημοτική αρχή και όλους τους αρμόδιους φορείς, συλλέγει υπογραφές ενάντια στη <<λύση>> των κοντέινερ, και, μαζί με την Ένωση γονέων του 6ου διαμερίσματος, καλούν, μαζικά και ενωτικά, τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αθηνών στις 14 Ιούνη.
Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές απαιτούν την απόσυρση του σχεδιασμού για τοποθέτηση κοντέινερ σε οικόπεδα και αυλές σχολείων, εξεύρεση κατάλληλων κτιρίων και εγκαταστάσεων για τη στέγαση της προσχολικής αγωγής, και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων σχολικών μονάδων, με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις.
Στηρίζουμε τον αγώνα των γονέων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των κατοίκων κόντρα στην επικίνδυνη και αδιάλλακτη στάση της δημοτικής αρχής στον σχεδιασμό της δίχρονης, υποχρεωτικής, προσχολικής εκπαίδευσης, και οργανώνουμε τη συνέχεια.
Αλεξανδράτος Νικόλαος, Κοινοτικός Σύμβουλος 6ης δημοτικής κοινότητας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ