Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Ν/Σ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Ν/Σ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 
26 Μάη
Η ψήφιση από τον ακροδεξιό Βορίδη του νόμου για την ΤΑ και τις εκλογές είναι μια επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και αφορά το εργατικό κίνημα και την αριστερά, τόσο με τα πλαφόν αποκλεισμό,με την κατάργηση κοινοτήτων όσο και με την ανάδειξη Δημάρχου-μάνατζερ με προίκα τα 3/5 των μειωμένων εδρών των συμβουλίων. Αφορά και τους ίδιους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση η ανάδειξη ανεξέλεγκτων Δημάρχων, με υποβαθμισμένη τη δυνατότητα ελέγχου από τα δημοτικά συμβούλια καθώς οι επιτροπές οικονομικών και ποιότητας ζωής έχουν αυξημένες αρμοδιότητες.
Γι αυτό και η σύγκρουση με την παραπέρα αυταρχικοποίηση που επέρχεται με το νόμο Βορίδη αφορά ένα ευρύτερο φάσμα κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων από την παρουσία αριστερών, ριζοσπαστικών αντικαπιταλιστικών κινήσεων και με αυτό το τρόπο χρειάζεται να δοθεί αυτή η μάχη.
Η μέρα της εισαγωγής στην ολομέλεια είναι η Τρίτη 1 Ιούνη και ανάλογα με τον αριθμό των παρεμβάσεων βουλευτών μπορεί να ολοκληρωθεί αυθημερόν η να συνεχιστεί την επομένη στις 2 Ιούνη και να ψηφιστεί.

Από την άποψη αυτή λοιπόν προτείνουμε η κινητοποίηση να αξιοποιήσει την ημέρα, δηλ την Τρίτη 1/6, όπου το ζήτημα θα συζητείται αναγκαστικά, θα έχει προβολή και δημόσιο διάλογο, λόγω της εισαγωγής στην ολομέλεια της βουλής προς ψήφιση.
Να επιδιώξουμε στήριξη της κινητοποίησης από την ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα που θα ετοιμάζονται για την Απεργία στις 3/6.
Να απευθύνουμε το κάλεσμα σε κινήσεις και συλλογικότητες που δίνουν μάχες στις γειτονιές σε σύγκρουση με τα φαραωνικά και καταστροφικά σχέδια αναπλάσεων για χάριν της τουριστικής βιομηχανίας και του real estate, την άρνηση καύσης των σκουπιδιών, την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ, τις κινήσεις δικηγόρων καθώς και τις κοινότητες μεταναστών για τον πλήρη αποκλεισμό τους απο την εκλογική διαδικασία.
Θα ήταν καλύτερο να οργανώσουμε μια γρήγορη σύσκεψη-συνεννόηση μέσω zoom AΠΟΨΕ στις 9μμ για να διατηρηθεί η πρωτοβουλία για συντονισμένη απάντηση στο νόμο Βορίδη
Συντροφικά
Πέτρος Κωνσταντίνου. Δημοτικός Σύμβουλος , 69328289643
Σωκράτης Ταγκόπουλος, σύμβουλος 1ης δημοτικής κοινότητας,
Tάνια Βριζάκη, σύμβουλος 2ης δημοτικής κοινότητας,
Νίκος Σκλαβενίτης, σύμβουλος 4ης δημοτικής κοινότητας,
Αθανασία Κατσούλη, σύμβουλος 5ης δημοτικής κοινότητας,
Νίκος Αλεξανδράτος, σύμβουλος 6ης δημοτικής κοινότητας,
Βασίλης Μάραντος, σύμβουλος 7ης δημοτικής κοινότητας,