Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Ο Χρυσοχοίδης ηττήθηκε, ο Μπακογιάννης ελίσσεται, εμείς ΕΜΠΡΟΣ για τη νίκη!

 

24 Μάη
Ο Χρυσοχοίδης ηττήθηκε, ο Μπακογιάννης ελίσσεται, εμείς ΕΜΠΡΟΣ για τη νίκη! 
 https://www.facebook.com/antarsiageitoniesathinas/videos/547536696405104

 
Η δήλωση του Δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη ότι είναι σε διαπραγμάτευση με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ για να παραχωρηθεί το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στον Δήμο Αθήνας γίνεται μετά την αποτυχημένη διπλή απόπειρα σφράγισης του χώρου από το Χρυσοχοϊδη, την πρώτη με τσιμεντόλιθους, την δεύτερη με σιδερόβεργες και λαμαρίνες.
Είναι ένα σαφές δείγμα του κυβερνητικού αλαλούμ και του πανικού τους που μπροστά στην οργή για το νόμο Χατζηδάκη αναζητά αντιπερισπασμό σε πολιτικές "νόμου και τάξης" , με τον Χρυσοχοίδη να στέλνει την Αστυνομία να τσιμεντώνει θέατρα.
Αυτή η αναδίπλωση πρέπει να γίνει βήμα για να τους φράξουμε το δρόμο για την καταστροφή του εγχειρήματος του Αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ , για την οριστική επαναφορά της λειτουργίας του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ από τους εργάτες και εργάτριες της Τέχνης που το φρόντισαν για μια ολόκληρη δεκαετία.
 
Όσον αφορά την υπόσχεση Μπακογιάννη ότι θα το συντηρήσει ως θέατρο και θα το λειτουργήσει ως ανοιχτό χώρο πολιτισμού όπως όλοι οι χώροι του Δήμου της Αθήνας(!) δεν έχει το παραμικρό αντίκρυσμα. Δηλαδή θα βάλει επίσημα λαμαρίνες για να το αναπλάσει για δυό-τρία χρόνια...
Να συνεχίσουμε τον αγώνα για την διάσωση του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ αξιοποιώντας τις πολιτικές ήττες της κυβέρνησης με τα τσιμεντώματα και τις λαμαρίνες που προήλθαν από την μαζική κινητοποίηση και την αλληλεγγύη.
Τώρα να συνεχίσουμε, με το ξεδίπλωμα του προγράμματος του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ, με την συμμετοχή στους εργατικούς αγώνες για να τσακίσουμε όσους έβαλαν στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό και τον πολιτισμό.
Νικάμε και συνεχίζουμε!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας , επικεφαλής Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας