Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Δεν “αναπνέουμε ελεύθερα” κύριε Μπακογιάννη με συσκευές καθαρού αέρα στην Ομόνοια!

 

Ανταρσία στις γειτονιές της ΑθήναςΔεν “αναπνέουμε ελεύθερα” κύριε Μπακογιάννη με συσκευές καθαρού αέρα στην Ομόνοια!
Φτιάξανε την πιο κεντρική πλατεία της Αθήνας (και της χώρας) ως ...μπαλκόνι του υπόγειου σταθμού της Αττικό Μετρό ΑΕ, με πράσινο μερικές ελιές σε γλάστρες. 
3 Ιούνη

Το τσιμέντο τιμήθηκε με εξαιρετική επάρκεια στην εμβληματική πλατεία Ομονοίας, ή καλύτερα όση απέμεινε από την παραχώρηση στα καταστήματα τραπεζοκαθισμάτων, με την γνωστή πάντοτε “παράνομη” περίφραξη της περιουσίας των ιδιωτών.
Και τώρα τι μας λέτε; Ότι βρήκατε την λύση για “ανασαίνουμε ελεύθερα” με συσκευές που ισοδυναμούν με 30 δένδρα;
Χάσατε το μέτρο κύριε Μπακογιάννη και προκαλείτε ενόψει και της παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη, να παίζετε με την οργή του κόσμου για την κλιματική αλλαγή και την καταστροφική πολιτική κυβέρνησης και Δήμων για το περιβάλλον.
Ας συνεχίσει λοιπόν η καταστροφή των δασών, των αλσών, των Λόφων της Αθήνας, των πάρκων και θα μας προμηθεύεστε συσκευές; Χορηγούς σίγουρα θα βρείτε στις ίδιες μεγάλες εταιρίες που ευθύνονται για την ρύπανση του αέρα, πρόθυμους να επιδείξουν “εταιρική κοινωνική ευθύνη”.
Πάρκα, δένδρα χρειαζόμαστε για να αναπνέουμε ελεύθερα.
Και ελευθερία βέβαια χρειαζόσαστε και όχι απειλές όπως του κ.Καραμανλή, ο οποίος ζήτησε συναίνεση των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να προχωρήσει η επέλαση της Αττικό Μετρό και των κατασκευαστικών αρπακτικών σε βάρος μία από τις πιο ιστορικές και εμβληματικές πλατείες της Αθήνας, εκείνης των Εξαρχείων, την οποία θα μετατρέψει σε βαθύ σκάμμα περιφραγμένο με λαμαρίνες για δέκα χρόνια τουλάχιστον.
Όταν, η κοινωνική σας τάξη κύριε Μπακογιάννη ζει και κινείται από τα κέρδη της βιομηχανίας ορυκτών, του πετρελαίου και του ΙΧ, μην μας πουλάτε περιβαλλοντική ευαισθησία σε μια πόλη όπου οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες δεν αναπνέουν αφού η κυβέρνηση γονατίζει στο σβέρκο τους με όλα τα αντεργατικά, σεξιστικά και ρατσιστικά της μέτρα, αφού τσιμεντώνονται θέατρα όπως το ΕΜΠΡΟΣ, αφού η Αστυνομία επιτηρεί τις γειτονιές ενώ δημοσιογράφοι όπως ο Καραϊβάζ εκτελούνται εν ψυχρώ!
Φτάνει πια!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ