Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Απλήρωτη δουλειά από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής επιχειρεί να επιβάλει ο Μπακογιάννης

 


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Απλήρωτη δουλειά στους μουσικούς της Φιλαρμονικής επιχειρεί να επιβάλει  ο Μπακογιάννης

 
Το ψάρι κρέας βαφτίζει η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη (και οι εκπρόσωποί της στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ) που ζητάνε από τους εργαζόμενους καλλιτέχνες της Φιλαρμονικής της Αθήνας να επιστρέψουν στο Δήμο χιλιάδες ευρώ (12.500 ευρώ ανά εργαζόμενο κατά μέσο όρο), δεδουλευμένων από το 2009-2010, με τον αδιανόητο ισχυρισμό πως τα χρήματα αυτά καταβλήθηκαν χωρίς να τους οφείλονται.
Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση που πάρθηκε στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ. Με εντελώς αβάσιμη αιτιολόγιση η πλειοψηφούσα παράταξη Μπακογιάννη ψήφισε απόφαση με την οποία βαφτίζονται οι αποδοχές των εργαζόμενων μουσικών για το 2009-2010 σαν «αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές» που χρειάζεται να τις επιστρέψουν στο Δήμο.

Όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους οι μουσικοί της Φιλαρμονικής της Αθήνας ακόμα και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ –η οποία στήριξε την αντεργατική απόφαση της δημοτικής αρχής- στη συνέχεια της διαδικασίας παραδέχθηκε πως οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο.

«Η προσπάθεια της διοίκησης (...) να προσδώσει νομιμοφανές περιτύλιγμα σε μια απαράδεκτη και αντεργατική πολιτική απόφαση θα πέσει στο κενό», αναφέρουν στην καταγγελία τους οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθήνας ξεκαθαρίζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως «δεν πρόκειται να πληρώσουν δεκάρα τσακιστή».
Η απόφαση του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ είναι άλλη μια τρανή απόδειξη της αντεργατικής αναλγησίας της δεξιάς δημοτικής διοίκησης Μπακογιάννη που προσπαθεί να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας, και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας. Μετά το τσουνάμι των κλήσεων που χτύπησε χιλιάδες Αθηναίους τις τελευταίες εβδομάδες, και το ξεζούμισμα των κατοίκων αυτής της πόλης με την αύξηση των δημοτικών τελών, για να μπορεί ο Μπακογιάννης και η παρέα του να παίζουν παιχνίδια εκατομμυρίων (όπως είναι ο αποτυχημένος «μεγάλος περίπατος» και η σκανδαλώδης διπλή ανάπλαση) , τώρα έρχεται η απαράδεκτη απόφαση για διεκδίκηση χιλιάδων ευρώ από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Αθήνας.
Πρόκειται για μια μνημειώδη αντεργατική απόφαση αν σκεφτεί κανείς πως η δημοτική αρχή Μπακογιάννη έρχεται να διεκδικήσει χρήματα από εργαζόμενους που εκείνη την περίοδο ήταν συμβασιούχοι και πάλευαν να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους. Την μάχη εκείνη οι συμβασιούχοι μουσικοί του Δήμου Αθήνας την έδωσαν μαζί με τους υπόλοιπους συμβασιούχους συναδέλφους τους από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και την κέρδισαν με την μεγάλη κατάληψη 26 ημερών του δημαρχείου της Αθήνας τον Απρίλη του 2011.

Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα για να απαντήσουν στις αντεργατικές επιθέσεις της διοίκησης Μπακογιάννη αν αυτή συνεχίσει να αδιαφορεί μπροστά στις φωνές αγωνίας και αδικίας των εργαζόμενων μουσικών που πλήττονται –όπως και ολόκληρη η κοινωνία- από την καραντίνα της πανδημίας.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στέκεται στο πλευρό των μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθήνας, καταγγέλει την απόφαση του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ και καλεί την Δημοτική Αρχή να αναιρέσει την απόφασή της, αποσύροντας άμεσα και οριστικά τους καταλογισμούς σε βάρος των εργαζόμενων.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας δεσμεύεται πως θα φέρει με τον επικεφαλής και εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Κωνσταντίνου το ζήτημα των μουσικών της Φιλαρμονικής στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας τη Δευτέρα 14/12 και θα αναδείξει την αναλγησία της δημοτικής αρχής και με τους εκλεγμένους της στα κατά τόπους Κοινοτικά Συμβούλια των επόμενων εβδομάδων.