Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ο Μπακογιάννης μαζί με τους φασίστες ψήφισαν φίμωση του δημοτικού συμβουλίου για να μην γίνει συζήτηση για την αστυνομοκρατία και τις συλλήψεις στις 6 Δεκέμβρη


 

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Μπακογιάννης και η παράταξη του δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε ένα πραξικόπημα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα, χωρίς ντροπή, να ψηφίσουν μαζί με δύο συμβούλους εκλεγμένους με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εμποδίσουν την συζήτηση για τις βαρβαρότητες της Αστυνομίας του ΧρυσοχοΪδη, στις 6 Δεκέμβρη.

Αντί να μπουν στη συζήτηση, επέλεξαν να φιμώσουν το δημοτικό συμβούλιο μετατρέποντας το σε μακρύ χέρι της καταστολής του Χρυσοχοϊδη και για αυτό άλλωστε είχαν την πρόθυμη στήριξη των εκλεγμένων με τη Χρυσή Αυγή. Όταν ο Χρυσοχοϊδης υπερασπίζεται τον Κορκονέα στα Εξάρχεια, ο Μπακογιάννης συνεργάζεται με τους φασίστες για να μην ακουστεί ψίθυρος απέναντι του!

Μάλιστα, όταν πληροφορήθηκε ο πρόεδρος Χ.Τεντόμας τα αιτήματα από τις παρατάξεις να παρέμβουν στην συζήτηση οι Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Ζανέτα Λυσικάτου, γιατρός και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Μιχάλης Ρίζος, ΕΕ ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων νοσοκομείου Αττικόν, Κώστας Τουλγαρίδης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής ανήγγειλε μεθόδευση αποκλεισμού τους από τη συζήτηση!

Είναι σαφές ότι ο Μπακογιάννης και η δεξιά παράταξη του, που δεν διαθέτει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ένθερμα στηρίζουν τα μέτρα “νόμου και τάξης” ενώ ο ίδιος με απίστευτη δειλία αποφεύγει να τοποθετηθεί αρχικά στη συζήτηση και μιλά τελευταίος προκλητικά για κινήσεις που αγνοούν τάχα τα μέτρα της πανδημίας!

Κοίτα ποιοι μιλάνε! Ο ίδιος ο Μπακογιάννης, που έκανε χαβαλέ στην προηγούμενη καραντίνα με τα εγκαίνια χωρίς μάσκες στην Ομόνοια έχει το θράσος να μας κουνάει το δάκτυλο; Ή ο πρωθυπουργός που την έβρισκε κάνοντας βόλτα στην Πάρνηθα, την ώρα που ο κόσμος πεθαίνει από την άθλια διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση του;

Τα αίσχη της Αστυνομίας του Χρυσοχοϊδη κατά των διαδηλωτών και των απεργών που ξεκίνησαν με την επιδρομή στο Πολυτεχνείο και στην Πανεργατική στις 26 Νοέμβρη κλιμακώθηκαν στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Φτάσαμε σε συλλήψεις δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, σε ξυλοδαρμούς διαδηλωτών,στη βεβήλωση της μνήμης του Αλέξη από τον αστυνομικό, που μαδούσε ανθοδέσμη την οποία επιχείρησαν να καταθέσουν μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας αλλά και στην εισβολή και τη ρίψη χειροβομβίδων μέσα σε πολυκατοικίες.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και στο πανικό της απέναντι στην οργή που ξεχειλίζει βάζει μπροστά κάθε τόσο τον Χρυσοχοίδη με τα ΜΑΤ και σπάει τα μούτρα της.

Ο Μπακογιάννης είναι πέρα νυχτωμένος αν νομίζει ότι θα χτυπήσουν το κίνημα των εργατών και της νεολαίας που παλεύει για να σώσει ζωές ενώ η κυβέρνηση κόβει τις δαπάνες για την υγεία κατά 550 εκατομμύρια και χαρίζει εκατοντάδες στους Βασιλάκηδες, στους ιδιώτες κλινικάρχες και τους εμπόρους όπλων.

Όσο και να ιδρώσει η κυβέρνηση και ο Μπακογιάννης, όση Αστυνομία και να στέλνει ο Χρυσοχοϊδης κατά των διαδηλωτών, η Αθήνα θα τιμά το Πολυτεχνείο, τις μέρες του Αλέξη στις 6 Δεκέμβρη και στους δρόμους της θα διαδηλώνουν οι απεργοί και η νεολαία, όπως θα κάνουν άλλωστε και στις 15 Δεκέμβρη, στην επόμενη μεγάλη απεργιακή μάχη.

Το κίνημα της αντίστασης δεν ξορκίζεται, αντίθετα δυναμώνει και θα στείλει και αυτήν την κυβέρνηση στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπου και ανήκει.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και συλληφθείς στις 6 Δεκέμβρη.