Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Να απελευθερωθούν τώρα όλοι-ες οι προσαχθέντες έξω από το Χημείο.

 


Να απελευθερωθούν τώρα όλοι-ες οι προσαχθέντες έξω από το Χημείο.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Προκλητική και αντιδημοκρατική η απόφαση της κυβέρνησης του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοϊδη να προχωρήσει σε προσαγωγές όσων συγκεντρώθηκαν, με όλα τα μέτρα προστασίας, στο Χημείο για να προχωρήσουν στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και να τιμήσουν τη μνήμη. Δεν τους επέτρεψαν να αφήσουν ούτε ένα λουλούδι και προσήγαγαν δημοτικούς συμβούλους, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους, γιατρούς, εργαζόμενους και νεολαίους.

Ανάμεσά τους ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας και ο Νίκος Αλεξανδράτος κοινοτικός σύμβουλος, με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και ο Χρήστος Αργύρης, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Η αυθαιρεσία και η παρανομία των δυνάμεων καταστολής δεν σταμάτησε ούτε μπροστά στους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστας Παπαδάκης την ώρα που ο Χρυσοχοϊδης συνεχίζει να μη συλλαμβάνει το φυγόδικο χρυσαυγίτη Παππά.

Το όργιο καταστολής και προσαγωγών δε θα σταματήσει την αντίσταση στην κυβέρνηση, που διαχειρίζεται δολοφονικά την πανδημία αντίθετα δείχνει το φόβο της.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, είμαστε πιο δυνατοί από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Σήμερα αν ζούσε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, θα ήταν 27 ετών και θα βρίσκονταν μαζί μας έξω από τις

πύλες των νοσοκομείων στη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση, για προσλήψεις και λεφτά στην υγεία γιατί είναι η μόνη απάντηση στην πανδημία.

Θα συνεχίσουμε οργανωμένα μέχρι να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση, της λιτότητας, της τρομοκρατίας και του ρατσισμού.

Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες, αυτής της κυβέρνησης τελειώνουνε οι μέρες.

Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθήνας να καταγγείλει τον αυταρχικό και κατασταλτικό κατήφορο της κυβέρνησης και να απαιτήσει την απελευθέρωση των προσαχθέντων.