Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Πέντε παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας ζητάνε έκτακτη σύγκλιση για την καταδίκη της αστυνομοκρατίας και των συλλήψεων συμβούλων στις 6 Δεκέμβρη.

 


Α
ΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Πέντε παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας ζητάνε έκτακτη σύγκλιση για την καταδίκη της αστυνομοκρατίας και των συλλήψεων συμβούλων στις 6 Δεκέμβρη.


Η αφωνία του Δημάρχου Αθήνας και άλλων στελεχών της παράταξης του για την αστυνομική επιχείριση καταστολής των εκδηλώσεων τιμής στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν γίνεται αποδεκτή αποδεκτή από τις παρατάξεις της αριστερής και δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Πέντε λοιπόν παρατάξεις, η «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο, η ''Αθήνα Είσαι Εσύ'' με τον Παύλο Γερουλάνο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον Νίκο Σοφιανό, η “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» με την Ντίνα Ρέππα, απευθύνουν αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χρήστο Τεντόμα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προτείνουν απόφαση καταδίκης της αστυνομοκρατίας και των μαζικών συλλήψεων, των συλλήψεων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη, συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ και σωματείων των νοσοκομείων του Αγίου Σάββα, του Γεννηματά, του Ερυθρού και της Αγίας Όλγας. Στηλιτεύουν τις συλλήψεις δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν το κατηγορητήριο είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου και ο κοινοτικός σύμβουλος της 6ης δημοτικής κοινότητας,Νίκος Αλεξανδράτος, εκλεγμένοι με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Είναι πραξικοπηματική και χουντικής έμπνευσης η απόφαση του Χρυσοχοϊδη να περιστείλει το δικαίωμα των δικηγόρων να παρίστανται στις διαμαρτυρίες όταν τους καλούν οι διαδηλωτές ως προστασία απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία. Ο Χρυσοχοϊδης νομιμοποιεί τον κάθε επίδοξο Κορκονέα ή χρυσαυγίτη, που βρίσκεται ακόμη μέσα στην ΕΛΑΣ, να ασχημονεί προκλητικά και να έχει τα χέρια του λυμένα για να χρησιμοποιεί κατά το θυμικό του γκλομπ, περίστροφα και χειροβομβίδες. Πόσο μάλλον, όταν στοχοποιεί τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Έχει ο ίδιος την ευθύνη για το φιάσκο της μη σύλληψης του καταδικασμένου Χρήστου Παππά.

Η αγανάκτηση πολλών άλλωστε έγινε οργή με την προκλητική βεβήλωση της μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό που διέλυε επιδεικτικά ανθοδέσμη στη πλάτη ενός άλλου αστυνομικού και προσπάθησε να υποβαθμίσει ο ίδιος το συμβάν για να αποφύγει την ΕΔΕ.

Είναι ώρα να πάρει τέλος η πολιτική κατάπνιξης των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, οι οποίες τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας εκφράζουν την οργή για την επικίνδυνη και ανεύθυνη πολιτική διαχείρισης της πανδημίας που οδήγησε σε πάνω από τρεις χιλιάδες νεκρούς.

Είναι πρόκληση να μας κουνάνε το δάκτυλο για εκδηλώσεις 60 ατόμων με μάσκες και αποστάσεις και αμέσως να μας συλλαμβάνουν, μεταφέροντας 20 άτομα σε κλούβες της ΕΛΑΣ και τσουβαλιάζοντας 85 άτομα σε αμφιθέατρο, χωρίς εξαερισμό ή 30 άτομα σε διάδρομο χωρίς παράθυρο επί 2 ώρες!

Να θυμίσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας δεν συνεδριάζει λόγω πανδημίας στο μεγάλο αμφιθέατρο Μ.Εβερτ του Αθήνα 9.84 διότι τα μέλη του είναι 48!

Και βέβαια η επιλογή να διαθέσουν το Τμήμα Μεταγωγών της Π. Ράλλη για την “φιλοξενία”των συλληφθέντων, διαθέτοντας αστυνομικό προσωπικό σε αριθμό που δεν έχουν ούτε οι ΜΕΘ, ούτε τα Επείγοντα των νοσοκομείων είναι προκλητική.

Χαιρετίζουμε την αλληλεγγύη των κομμάτων της αριστεράς, των συνδικάτων και των δημοτικών παρατάξεων στους συλληφθέντες.

Η καταδίκη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, η απαίτηση για παύση των διώξεων σε βάρος όλων των συλληφθέντων και ιδιαίτερα των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, θα στείλει το μήνυμα ότι είναι ώρα να μπει τέλος τερματισμός των επιδρομών του Χρυσοχοίδη σε βάρος των εκδηλώσεων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας,