Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τον Μπακογιάννη να παίζουν με τις ζωές μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών

 

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τον Μπακογιάννη να παίζουν με τις ζωές μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών

Διεκδικούμε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για τις ζωές και την γνώση μαθητών και εκπαιδευτικών

Πέμπτη 14 Γενάρη, όλοι μαζί, στο συλλαλητήριο που καλούν οι φοιτητές, 12μεσ, στα Προπύλαια

Η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των σχολείων ξεκινώντας από τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία καθώς και τους παιδικούς σταθμούς, τη Δευτέρα 11/1, χωρίς να πάρει το παραμικρό μέτρο προστασίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη προτίμησε αυτό το κρίσιμο διάστημα να ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για στολισμό-φωτισμό μιας πόλης, την ώρα που εκατοντάδες οικογένειες πενθούσαν τους αγαπημένους τους οι οποίοι δεν βρήκαν μια θέση στις κορεσμένες ΜΕΘ. Είναι και αυτό μέρος της κυνικής υποτίμησης από την κυβέρνηση της τραγωδίας των χιλιάδων νεκρών, που αναφέρονται ως καθημερινή στατιστική αναφοράς σε δείκτες δελτίου ακραίων καιρικών φαινομένων. Ντροπή!

Αυτή τη φορά, οι συνθήκες είναι χειρότερες σε σχέση με τις αρχές του φθινοπώρου και δεν σηκώνει άλλη κοροϊδία. Η πανδημία, όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκροί. Οι μήνες που ακολουθούν είναι οι κατεξοχήν μήνες, που εκδηλώνονται οι ιώσεις στα σχολεία και η στάση της κυβέρνησης μπορεί να εξελιχθεί σε ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία. Ενώ τα εμβόλια χορηγούνται με ρυθμούς χελώνας προς δόξα των κερδών των φαρμακευτικών εταιριών και των συμφωνιών της ΕΕ.

Οι διαρκείς κυβερνητικές παλινωδίες επιβεβαιώνουν την εικόνα μιας κυβέρνησης, σε πανικό, που έχει να επιδείξει μια από τις χειρότερες μορφές διαχείρισης της πανδημίας παγκόσμια. Οι χιλιάδες νεκροί είναι θύματα της άρνησης της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΕΣΥ ενώ ξεδιάντροπα οι Κοντζομάνηδες τρέχουν να φορτώσουν τις ευθύνες στους γιατρούς. Πρώτιστο μέλημά τους δεν είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και της ζωής του πληθυσμού, αλλά η εξασφάλιση των κερδών των επιχειρηματιών. Χρησιμοποίησαν την πανδημία για να περάσουν τα πιο σκληρά μέτρα κατά των εργαζομένων και να παρακάμψουν τις αντιστάσεις. Η θηριώδης αστυνομοκρατία και η κατάλυση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, όπως έγινε με τις απαγορεύσεις της πορείας του Πολυτεχνείου και των εκδηλώσεων στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, συμπλήρωσαν την εικόνα της κυβερνητικής αθλιότητας.

Στην εκπαίδευση η αποτυχία τους να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων οδήγησε μαθητές και εκπαιδευτικούς στον τραγέλαφο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Παρά τους πανηγυρισμούς της Κεραμέως, χιλιάδες παιδιά πετάχτηκαν έξω από την εκπαίδευση για δεύτερη φορά μέσα στο 2020. Επιπλέον, όλα τα προσφυγόπουλα έμεινα αποκλεισμένα στα καμπ και δεν έκαναν ούτε μιά ώρα μάθημα.

Στην ίδια κατεύθυνση, η κυβερνητική επιμονή στο άνοιγμα των σχολείων δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη διόρθωση των δεινών που έχει δημιουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Γίνεται κατά κύριο λόγο για να σωθεί η παρτίδα για τα κέρδη των εκπαιδευτικών επιχειρήσεων.

Δεν τους εμπιστευόμαστε στο παραμικρό. Να μην τους αφήσουμε να παίξουν άλλο με τις ζωές και την υγεία μας. Δεν είναι δυνατό να επιτρέψουμε το άνοιγμα των σχολείων με ακόμη χειρότερους όρους απ’ ότι τον Σεπτέμβρη.

Είμαστε με τα ανοιχτά σχολεία, όμως με ταυτόχρονη τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών προστασίας.

Αναδιάταξη τώρα των τάξεων με ολιγομελή τμήματα. Μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα.

Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών και όλου του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Οργάνωση σε τακτά χρονικά διαστήματα μοριακών και rapid test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο έλεγχος των εμβολιασμών να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων της υγεία και όχι στα λαμόγια των υπουργείων και των εταιριών.

Να υπάρξει άμεση καμπάνια οργανωμένου εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, αμέσως μετά τους υγειονομικούς.

Να επιταχθούν τώρα κτίρια για τη δημιουργία σχολείων και αιθουσών.

Διπλασιασμός τώρα της επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών.

Στηρίζουμε τον σκληρό αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ, που αποτελούν ασπίδα προστασίας για όλους μας.