Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν - «ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ». Συγκέντρωση Κυριακή 17 Γενάρη, 12 το μεσημέρι, Πλ. Μερκούρη-Πετράλωνα.

 


Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν - «ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ».
Συγκέντρωση Κυριακή 17 Γενάρη, 12 το μεσημέρι, Πλ. Μερκούρη-Πετράλωνα.
 
Την Πέμπτη 17 Γενάρη 2013 στις 4 το πρωί ο Σαχζάτ Λουκμάν, εργάτης σε πάγκο λαϊκής, έχοντας ξεκινήσει με το ποδήλατό του από το Περιστέρι έφτανε για να πιάσει δουλειά στη λαϊκή των Πετραλώνων.
Στη γωνία Τριών Ιεραρχών και Φυλλασίων ο Σαχζάτ Λουκμάν έπεσε πάνω στους χρυσαυγίτες Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο που είχαν βγει περίπολο με το μηχανάκι για να μαχαιρώσουν μετανάστες. Ήταν η περίοδος που οι ναζίδες της ΧΑ, αποθρασυμμένοι από τις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά και με τις πλάτες της αστυνομίας, οργάνωσαν εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών.
Μετατρέποντας τη Βουλή και το Δημαρχείο της Αθήνας σε ορμητήρια της δολοφονικής δράσης τους, οι εκλεγμένοι ναζίδες της ΧΑ Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός (και όλος ο φασιστικός συρφετός) είχαν αρχίσει να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε μετανάστες, αλλά όπως φάνηκες λίγους μήνες αργότερα την ίδια χρονιά με την δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και συνολικά στην αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ήταν η δημοτική παράταξη που από την πρώτη στιγμή το 2010 έδωσε μάχες γειτονιά τη γειτονιά, και πλατεία την πλατεία, στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, με τη στήριξη του εργατικού κινήματος, για να σταματήσει τη δολοφονική δράση της ΧΑ στις γειτονιές της Αθήνας.
Σήμερα, 8 χρόνια μετά, ξέρουμε, μάθαμε όλο το δολοφονικό σχεδιασμό και την οργάνωση των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η καταδίκη της ΧΑ στις 7 Οκτώβρη ήταν η απόδειξη της δύναμης του κινήματος που τους έστειλε στη φυλακή.
Καταφέραμε μια μεγάλη νίκη απέναντι στους νεοναζί, του στείλαμε στη φυλακή, όμως ΔΕΝ εφησυχάζουμε!
Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να ξηλώσουμε τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Αυτή είναι η διεκδίκηση στην μαύρη επέτειο δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν
Κινητοποιούμαστε για να θυμίσουμε ότι η πολιτική των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της μη νομιμοποίησης είναι που όπλισε τα χέρια και έδωσε κάλυψη στα τάγματα εφόδου εκείνη τη περίοδο.
Για να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να έρθουν οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας. Αυτή τη μάχη τη δίνουμε με όλα τα κομμάτια της τάξης μας ενωτικά. Όπως μέσα και έξω από το Εφετείο, θέλουμε όλη την Αριστερά ενωμένη, τα συνδικάτα και τις κοινότητες των μεταναστών μαζί με την Πολιτική Αγωγή. Δε θα επιτρέψουμε στη κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία να βάλει στο "γύψο" τους αγώνες μας
Η εισβολή και κατάληψη του Καπιτώλιου, δηλαδή του αμερικάνικου κοινοβούλιου, από οργανωμένους ακροδεξιούς οπαδούς του Τραμπ είναι μια φασιστική πρόκληση που πρέπει να σημάνει συναγερμό για τους αντιφασίστες και την εργατική τάξη παντού.
Η διαδήλωση για τα 8 χρόνια απο τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν θα είναι ο πρώτος σταθμός για την κλιμάκωση στο διεθνή αντιραστιστικό αντιφασιστικό συντονισμό στις 20 Μάρτη.
Στις 17 Γενάρη στις 12μμ με πρωτοβουλία της Πακιστανικής Κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ καλούμε σε συγκέντρωση με όλα τα μέτρα προφύλαξης και τις αποστάσεις στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα.
ΑΝΤΑΡΣΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ