Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στο πλευρό των φοιτητών, Πέμπτη 28 Γενάρη, Προπύλαια, 1μμ

 


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Ένας τρόπος υπάρχει να μην γίνει η πορεία των φοιτητών: να αποσυρθεί το νομοσχέδιο- έκτρωμα για την παιδεία!
Όχι στις αστυνομικές απαγορεύσεις του Χρυσοχοίδη
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στο πλευρό των φοιτητών, Πέμπτη 28 Γενάρη, Προπύλαια, 1μμ 


Η αντίδραση του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας στο νομοσχέδιο – έκτρωμα για την παιδεία έχει πανικοβάλλει την κυβέρνηση. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η φωτογραφική απαγόρευση από τον Χρυσοχοΐδη της αυριανής πορείας των φοιτητικών συλλόγων. Αρνούνται να χωνέψουν ότι ένας νόμο που εν έτη 2021 προσπαθεί να επανιδρύσει το χουντικό «σπουδαστικό» της ασφάλειας δεν μπορεί παρά να συγκεντρώσει καθολική αντίδραση. Άσε που βάζει τα πανεπιστήμια να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων 25 εκ. ευρώ το χρόνο για φοιτητική αστυνομία την ώρα που ο προϋπολογισμός λειτουργικών δαπανών για το πανεπιστήμιο της Αθήνας είναι 16 εκ. ευρώ. Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά γίνονται κυρίως προς άγραν ψήφων από τα ορφανά του Κασιδιάρη που είναι και οι μόνοι ενδιαφερόμενοι να στελεχώσουν έναν χαφιέδικο  μηχανισμό αστυνόμευσης φοιτητών και ΔΕΠ.
Μπροστά στη κλιμάκωση των φοιτητικών κινητοποιήσεων ο Χρυσοχοίδης θυμήθηκε την γελοία διάταξη περιορισμού των συγκεντρώσεων σε 100 άτομα λόγω πανδημίας. Είναι προφάσεις εν αμαρτίες, όπως και στην πορεία του Πολυτεχνείου και στις εκδηλώσεις για επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Όλοι ξέρουν ότι φοιτητές και εργαζόμενοι τηρούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους στις συγκεντρώσεις. Η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από τους διαδηλωτές, κινδυνεύει από την ολιγωρία της κυβέρνησης  στην προμήθεια εμβολίων και από τις ελλείψεις σε γιατρούς και κρεβάτια εντατικών. Ας αφήσουν λοιπόν το ψευτοενδιαφέρον για την υγεία μας και αν θέλουν να μη γίνει η αυριανή πορεία ας αποσύρουν το νομοσχέδιο έκτρωμα που έχουν καταθέσει.
Το φοιτητικό κίνημα είναι ο εφιάλτης της κυβέρνησης. Έχει το πρώτο λόγο για την κατάσταση στα ΑΕΙ. Η στοχοποίηση των αγωνιζόμενων φοιτητών ως βανδάλων και των δημόσιων ΑΕΙ ως “χώρων ανομίας” εξυπηρετεί τα αντιδραστικά αφηγήματα της ΝΔ προκείμενου να ανοίξει το δρόμο στους κολλεγιάρχες επιχειρηματίες και να πετάξει τα φτωχόπαιδα από τα ΑΕΙ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!