Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Τα ακροδεξιά ανοίγματα του Μπακογιάννη οδηγούν στην καταστροφή το Γηροκομείο Αθήνας


 ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τα ακροδεξιά ανοίγματα του Μπακογιάννη οδηγούν στην καταστροφή το Γηροκομείο Αθήνας

 
Τη Δευτέρα 15-02-2021 , θα γίνει  στο Γ  Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας ,  η δίκη των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων Ν.Σοφιανού, Ε.Πορτάλιου, Σ.Αγγελίδου, Π.Κωνσταντίνου, ύστερα από μήνυση εναντίον τους , του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα,  πρώην προέδρου   του  Γηροκομείου Αθήνας . 


Τώρα ο Π.Μπούμπας βρίσκεται στη φυλακή, καταδικασμένος σε 13 χρόνια φυλακή, για  την οικονομική αφαίμαξη του Γηροκομείου,  ως αποτέλεσμα του κινήματος για την διάσωση του Γηροκομείου Αθήνας, του δικαστικού αγώνα της Ε.Πραστάκου, των παρεμβάσεων δημοτικών συμβούλων όπως των Ν.Σοφιανού, Ε.Πορτάλιου, Σ.Αγγελίδου, Π.Κωνσταντίνου για τις οποίες διώχθηκαν και δικάζονται την Δευτέρα για συκοφαντική δυσφήμιση !! του καταδικασμένου για υπεξαίρεση Π Μπούμπα.  Ήταν μια απόπειρα φίμωσης των φωνών που κατήγγειλαν την καταστροφική διαχείριση που έφτασε να φιλοξενεί το Γηροκομείο μόνο 120 γέροντες και γερόντισσες ενώ θα μπορούσε να φιλοξενεί 700, άφησε απλήρωτο το προσωπικό για χρόνια, απέλυσε πολλούς, εκβίαζε άλλους.

Προχθές την Τετάρτη  10-02-21, εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αίτηση της Ε Πραστάκου, βασικής μάρτυρα  κατηγορίας κατά του Π Μπούμπα ,  για την αλλαγή της αμαρτωλής διοίκησης του Γηροκομείου  Αθήνας .

Με μια μεθόδευση-πραξικόπημα ο  Δημάρχος Αθήνας Μπακογιάννης , χρησιμοποιώντας νομικίστικα τεχνάσματα , τάχθηκε στο πλευρό της προσωρινής διοίκησης του ακροδεξιού Ζώη Κολιού, και απέναντι στην αίτηση της Ε Πραστάκου  για αλλαγή της διοίκησης του Γηροκομείου , καταστρατηγώντας προκλητικά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που τάσσονταν υπέρ της παύσης της προσωρινής διοίκησης  Ζ. Κολιού, στο Γηροκομείου Αθήνας.

Πρόκειται για ενέργεια που νομιμοποιεί την προσωρινή διοίκηση Ζώη Κολιού στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων της δεξιάς πολυκατοικίας δηλαδή των συνεργασιών του Μπακογιάννη με την ακροδεξιά. Στην μοιρασιά της πίττας της διαχείρισης χάρισαν το φιλέτο του Γηροκομείου Αθήνας στην ακροδεξιά.

Είναι μια πράξη ντροπής  που  όμως δεν μας ξενίζει, επειδή «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν». Είναι πραγματικά κακόγουστο το θέατρο μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη και του , ανεψιού του, Δημάρχου Μπακογιάννη. Η πρώτη τάχα αδυνατεί να παρέμβει νομοθετικά στο Γηροκομείο Αθήνας. Και ο δεύτερος προσποιείται  ότι κινείται «νομικά» για την αλλαγή της προσωρινής διοίκησης...στηρίζοντας την πραγματικά όταν φτάνει να κριθεί  η ώρα της  αποπομπής της.!

Με αυτές τις μεθοδεύσεις οι μάσκες έπεσαν! Φάνηκε ότι μαζί Δεξιά-ακροδεξιά συναινούν στην αθλιότητα της παράτασης της διαχείρισης του Γηροκομείου Αθήνας από τους συνεχιστές και υποστηρικτές του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί  και θα είναι νικηφόρος , παρά τη πισώπλατη μαχαιριά του Δημάρχου Μπακογιάννη. Οι φτωχοί, οι άστεγοι, οι γέροντες και οι γερόντισσες έχουν ανάγκη από φροντίδα και είναι αδιανόητο ένα Γηροκομείο Αθήνας με τεράστια περιουσία και χώρους φιλοξενίας εκατοντάδων ανθρώπων να παραμένουν κλειστοί.

Το Γηροκομείο Αθήνας είναι ώρα να περάσει στο δημόσιο και να λειτουργήσει ώστε να παρέχει φροντίδα στους ηλικιωμένους και με το προσωπικό να εργάζεται με σεβασμό στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.