Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

 


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.
Ολες/οι στην συγκέντρωση 12μεσ έξω από το μουσείο, Bασιλίσσης Σοφίας 22
 
Η παραπαίουσα και πολλάκις εξαπατημένη υπουργός πολιτισμού ,ενώ διανύει τις τελευταίες ημέρες του υπουργικού της βίου, θέλει να μείνει στην ιστορία σαν αυτή που ξεπούλησε τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας στα αρπακτικά της αγοράς στο χώρο της τέχνης!
Ταυτόχρονα θέλει να τσακίσει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων, που δίνουν τεράστια μάχη για να κρατούν τα μουσεία και τις λειτουργίες τους μέσα σε μία περίοδο πανδημίας και μετά από τις περικοπές αλλεπάλληλων μνημονίων που συνεχίζονται.
Αυτή είναι η αντιμετώπιση της κυβέρνησης των αρίστων για τον πολιτισμό -προγονοπληξία και εθνικισμός μαζί με business!!!
Για τους εργαζόμενους η μοίρα είναι, αναλώσιμοι, αντικείμενα σεξιστικών συμπεριφορών από τους άριστους -διευθυντές,με εργασιακή ανασφάλεια και χωρίς καμία επιβράβευση του έργου που παράγουν.
Στους δρόμους της Αθήνας φυσάει ένας άλλος αέρας από αυτόν της σαπίλας του καθωσπρέπει κόσμου!
Εργαζόμενοι στην υγεία που απεργούν,φοιτήτριες/ες που σπάνε απαγορεύσεις, ναυτεργάτες που κρατούν δεμένα τα πλοία , καμαριέρες και μπαριστες που διαδηλώνουν,εργαζόμενοι στον πολιτισμό και τις τέχνες που ζητούν να φύγει η Μενδώνη.Αυτή είναι η δική μας δύναμη. Η αλληλεγγύη και ο συντονισμός των αγώνων μας για να πάρουν πίσω όλες τις επιθέσεις, να μας αδειάσει την γωνία η ίδια η κυβέρνηση της Ν.Δ. ,για να ανοίξει ο δρόμος για να πάρουν τον έλεγχο στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενες/οι.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις και στέκει στο πλευρό των εργαζόμενων στο Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο της Αθήνας που ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και θα βρεθεί την Παρασκευή 26/2 ,στις 12μεσ στην κινητοποίηση τους έξω από το βυζαντινό και χριστιανικό μουσείο.
Ο Δήμαρχος Αθήνας Κ.Μπακογιάννης στέκεται στο πλευρό της Μενδώνη και ευθυγραμμίζεται πλήρως με την κάλυψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια επιλογή στήριξης του σεξισμού αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων.
Καλούμε όλες τις προοδευτικές δημοτικές παρατάξεις της Αθήνας να στηρίξουν αυτό τον αγώνα.