Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Παρκάκι Αμπελοκήπων-Πατούλης+εταιρία 1-0!


 Παρκάκι Αμπελοκήπων-Πατούλης+εταιρία 1-0!

Νίκη του κινήματος υπεράσπισης του περιβάλλοντος! 
 
Σε άτακτη υποχώρηση αναγκάστηκε ο Πατούλης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Τετάρτης 24/2/2021, με απόσυρση του θέματος για εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία έχει βάλει στο μάτι το παρκάκι στο Μετρό Αμπελοκήπων. Η εταιρία είχε τις πλάτες του προέδρου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ο ποίος με θράσος έδωσε την δυνατότητα επιπλέον οικοδόμησης κτιρίων με πρόσχημα την κατασκευή ΚΕΠ(!) σε χώρο όπου το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει χαρακτηρίσει ως πράσινο ενώ οι κάτοικοι τον χρησιμοποιούν πάνω από 20 χρόνια!
Ωστόσο, οι εκκρεμότητες είναι σοβαρές όσον αφορά τα αρμόδια υπουργεία και την έγκριση των αλλαγών στο ρυμοτομικό σχέδιο καθώς και στην αναστολή των οικοδομικών εργασιών που ζητά ο Δήμος της Αθήνας. Στις 9 Απρίλη η εταιρία ζητάει τα ρέστα δικαστικά για αυτό και δεν εφησυχάζουμε.
Η παρέμβαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων και της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας εκδηλώθηκαν άμεσα και είχαν αποτέλεσμα! Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη!
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ