Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Πορεία για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη και της γειτονιάς των Εξαρχείων.

 

Αναδημοσίευση
Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη
💥ΤΡΙΤΗ 4/10, 5:30μμ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΚΟΤΖΙΑ)
💥ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10, 6:00μμ (αυστηρά), ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΣΤΡΕΦΗ, Θεατράκι Λόφου (εναλλακτικά, ταρατσάκι)
⚡️ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
 
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3/10 μεγάλη και παθιασμένη πορεία για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη και της γειτονιάς των Εξαρχείων από κατοίκους, συλλογικότητες και αλληλέγγυους, που νιώθουν μέρα με τη μέρα να υλοποιείται η ταξική επίθεση Δήμου και εταιριών για την εκδίωξή μας από τη γειτονιά, με όπλα τις αναπλάσεις και τα έργα μετρό, που υλοποιούνται με την αστυνομική κατοχή της γειτονιάς.
 
Η πορεία ξεκίνησε από τα σκαλάκια του Αστέρα, κινήθηκε στους εμπορικούς δρόμους της γειτονιάς με το σύνθημα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ, ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΠΙΣΩ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ" και περικύκλωσε τον Λόφο Στρέφη για καταλήξει στο ταρατσάκι του Αστέρα, όπου αντιμετώπισε φραγμό και περικύκλωση από τους μπάτσους. Αυτούς, που νωρίτερα, ακολουθούσαν παράλληλα και πίσω την πορεία και χώθηκαν νυχτιάτικα στον Λόφο με φακούς.
Με κυρίαρχο το σύνθημα "Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ", έμεινε αρκετή ώρα μπροστά στον φραγμό των μπάτσων.
Αφού αποφάσισε να διαλυθεί, δέχτηκε απρόκλητη και δολοφονική επίθεση από τις διμοιρίες που έριξαν κρότου λάμψης και δακρυγόνα στον κόσμο που αποχωρούσε από τα σκαλιά της Πουλχερίας, με κίνδυνο να ποδοπατηθεί.

Ένας τουλάχιστον τραυματίας με έγκαυμα από κρότου λάμψης υπήρξε εκεί. Παράλληλα, οι διμοιρίες χτύπησαν άγρια φωτορεπόρτερ, ενώ οι συμμορίες της ΔΡΑΣΗ, κινούμενες ανάποδα στην Καλλιδρομίου, επιτέθηκαν με μένος που μόνο η φασιστική τους συγκρότηση δικαιολογεί, στον κόσμο που αποχωρούσε.
Οι εντολές Μπακογιάννη και κτηματομεσιτών είναι σαφείς, μόνο που λογαριάζουν χωρίς το πείσμα και την αποφασιστικότητά μας να σώσουμε τη γειτονιά μας, τους ελεύθερους χώρους μας τις κοινότητές μας.
 
Την Τρίτη 4/10 , 5:30μμ, θα είμαστε έξω από το δημαρχείο για να το φωνάξουμε σε όλους τους τόνους: Ούτε ο Λόφος Στρέφη, ούτε η γειτονιά, ούτε η πόλη μας, δε θα γίνουν βορά στην καπιταλιστική κερδοφορία.
 
Την Τετάρτη 5/10, 6μμ, έχουμε έκτακτη Ανοιχτή Συνέλευση, για να κρατήσουμε τον Λόφο ελεύθερο, δημόσιο και άγριο!
Όλα συνεχίζονται!