Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Εκδήλωση: Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία όχι Μετρό στην πλατεία.

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 

1 Οκτωβρίου

 
Φωτογραφίες από την εκδήλωση, που πραγματοποίησε στην Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου η “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”.  
 
Οι ομιλητές και ομιλήτριες της εκδήλωσης ξεδίπλωσαν όλες τις διαστάσεις της επίθεσης που αποτελεί η προσπάθεια επιβολής των έργων του Μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων ανοίγοντας μια πλούσια συζήτηση.
 
 
Συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα η ιστορία των Εξαρχείων, η καταστολή, η σύνδεση των αγώνων των κατοίκων με τους εργατικούς αγώνες, η συνολική σύγκρουση με τα σχέδια “εξευγενισμού” αλλά και μετατροπής όλης της Αθήνας σε τουριστική βιομηχανία σε βάρος των εργαζόμενων καθώς και τα επόμενα βήματα αυτής της μάχης. 
Πρώτοι σταθμοί η κινητοποίηση στο δημαρχείο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας στις 3/10, έξω από το Δημαρχείο στις 5:30μμ, καθώς και η πανεργατική απεργία 9/11.
 
Μίλησαν οι: Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, Δημήτρης Παπαχρήστος, συγγραφέας και εκφωνητής της κατάληψης του Πολυτεχνείου το 1973, Αγγελική Μαρκέλλου, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής, Βασίλης Μυρσινιάς, μέλος Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής και Δημήτρης Κουφοβασίλης, πρόεδρος του Συλλόγου Έκτακτων Αρχαιολόγων.

Χαιρετισμό απεύθυναν η Κική Μιχελιουδάκη από την Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.
 
Φωτό/ρεπορτάζ: Αφροδίτη Φράγκου / Εργατική Αλληλεγγύη.