Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Μόνο 1% των δένδρων επιβίωσαν από τις μεταφυτεύσεις γι αυτό Μπακογιάννης Τεντόμας εμποδίζουν απάντηση σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Π.Κωνσταντίνου

 14 Oκτώβρη 2022


Μόνο 1% των δένδρων επιβίωσαν από τις μεταφυτεύσεις γι αυτό Μπακογιάννης Τεντόμας εμποδίζουν απάντηση σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Π.Κωνσταντίνου

Η εγκληματική πολιτική της αναγκαστικής μετακίνησης άρον-άρον των δένδρων από τους χώρους εγκατάστασης των εργοταξίων της Αττικό Μετρό και η σχεδόν ολική καταστροφή των περίπου 500 δένδρων από τους χώρους όπου άνοιξαν τα εργοτάξια της Αττικό Μετρό βαραίνει αποκλειστικά τον Δήμαρχο Αθήνας Κώστας Μπακογιάννη και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και κλιματικής αλλαγής Χρήστο Τεντόμα.
Το ποσοστό επιβίωσης είναι τραγικό και είναι γύρω στο 1%. Αυτό σημαίνει ότι ξήλωσαν ένα ολόκληρο πάρκο.
Η ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Πρασίνου με την εργολαβία εκατομμυρίων στην UNISON δείχνει για άλλη μια φορά τις καταστροφικές τις συνέπειες. Οι εταιρίες κατασκευής του Μετρό μαζί με την UNISON και με τις ευλογίες των Μπακογιάννη-Τεντόμα ορίζουν πότε και πως θα γίνει η μεταφορά- μεταφύτευση δένδρων αγνοώντας προειδοποιήσεις υπηρεσιακών παραγόντων και επιστημόνων ότι υπάρχουν προδιαγραφές ως προς το χρόνο επιλογής. Απλά δεν μεταφυτεύεις όποτε η μπουλντόζα είναι έτοιμη να σκάψει αλλά όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας. Εδώ σφάξανε δένδρα στο σωρό.
Ετοιμάζονται μάλιστα σε συνεργασία με τον Θεοδωρικάκο για την επιχείρησης εξόντωσης των δένδρων της Πλατείας Εξαρχείων ολοκληρώνοντάς το έργο της καταστροφής της ιστορικής και μοναδικής πλατείας της περιοχής.
Aίτημα ενημέρωσης για τα δένδρα στα εργοτάξια της Αττικό Μετρό
Αποστολέας p.konstantinou@athens.gr
Παραλήπτης d.pras.ast.panidas@athens.gr
Ημερομηνία 05-09-2022 09:47
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αθήνα 5/9/2022
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε πόσα δένδρα μετακινήθηκαν για συντήρηση στο φυτώριο του Δήμου Αθήνας από τα εργοτάξια της γραμμής 4 της Αττικό Μετρό, πόσα κατά εργοτάξιο, τις είδους δένδρα ήταν, πότε ακριβώς μεταφέρθηκαν και σε τι κατάσταση είναι τώρα, αν δηλαδή επιβίωσαν η όχι. Επίσης για τον ίδιο λόγο πόσα δένδρα μεταφυτεύτηκαν, σε ποια σημεία και ποιά είναι η κατάσταση τους τώρα.
Τέλος πόσα μεταφορές η κοπές δένδρων προγραμματίζεται και πότε το επόμενο διάστημα στα εργοτάξια της Αττικό Μετρό
Με τιμή
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας 
 
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ